nabore.bg

Не може да бъде

Хиромантията: Разгадайте съдбата си по линиите на ръката

Формата на дланта ще покаже характера на вашите познати

 

Много години смятали хиромантията за обикновено мошеничество. Но в наши дни сериозни учени забелязали, че все пак съществува връзка между формата на дланта, дължината и формата на пръстите, линиите върху дланта и чертите на характера, пристрастията, заболяванията на човека. Засега късмет и любов учените не предсказват, но не е далеч денят, когато на ръка ще гадаят не циганки, а дипломирани лекари. Щом и най-упоритите се предадоха, струва си ние, по-доверчивите и любопитните да се вгледаме в дланите си по-внимателно — и да узнаем за себе си още много нови неща.

Хиромантията, както и всички сериозни науки, се развива. Днес човешките ръце се класифицират вече според стихиите, т.е. смята се, че всяка от тях се намира във властта на една от четирите стихии: огън, земя, въздух и вода.

Формата и дължината на пръстите определя към коя от стихиите може да се отнесе ръката. Ако средният пръст е не по-къс от дланта, чиято дължина е именно от основата на средния пръст до китката, тогава пръстите се смятат за дълги. Разгледайте ръцете си и продължете да четете.

 

Огън

 

Длатна на огъня има малко издължена, правоъгълна форма. Като правило, тази ръка е твърда на пипане, което говори за неизтощимия ентусиазъм и мощната вътрешна енергия на нейния притежател. Броят на линиите е голям. Пръстите са къси. 

Притежателите на "огнените" ръце по-често са екстраверти. Те са физически активни, бодри, динамични, пълни с енергия и ентусиазъм. Техният жив, изобретателен ум е в състояние да ражда оригинални идеи и нестандартни решения. Те са постоянно в движение и всичко правят с увлечение. Способни са да увличат и другите със своите идеи, така че да ги привлекат на своя страна. В трудни ситуации поемат отговорността върху себе си и нерядко намират интуитивно изход от положението, благодарение на което стават неформални лидери в колектива. Те винаги са в центъра на вниманието, както се казва, те са душата на компанията. Притежават определени актьорски заложби. Нерядко действително свързват живота си с професионалната сцена, киното, телевизията. Каквато и професия обаче да изберат хората с огнената ръка те са актьорите на живота, а животът както е известно е едно голямо театрално шоу. От тези хора се получават съвсем нелоши мениджъри, организатори и ръководители на всички нива. Мениджмънтът е тяхната втора природа.

Те са в състояние съвсем непринудено да убеждават хората и да ги въодушевяват със своето усърдие и вдъхновен труд. Но доста често се случва бойният дух и пламък да угасне и те също толкова ревностно да се хвърлят в нещо ново, понеже идеите са без недостатъци. Много от тях през периодите, когато угасне ентусиазмът им, изпадат в апатия и леност, като че ли сработва някакъв вътрешен механизъм за самоунищожение. В такова подтиснато състояние те могат с един замах, с една необмислена постъпка да разрушат всичко стойностно, което са създали във времето на творчески подем.

Тези хора би следвало да се научат да се контролират, да сдържат понякога емоциите си и да разпределят енергията си при изпълнение на задачите си равномерно, а не да я изразходват цялата за едно гигантско, но едномоментно усилие.

 

 Земя                                                                                                                  

 

Тази длан има квадратна форма, краищата на късите им палци са също почти квадратни, което говори за тяхната прямота и рационалност.

Дланта на пипане е обикновено твърда. Линиите върху нея съвсем не са много. 

Хората със "земни" ръце са усърдни и умеят да се трудят. Като убедени консерватори, те почитат традициите, уважават закона и обичат реда. Ако ситуацията ги принуждава да нарушат установените правила, се чувстват ужасно неловко. Като правило, се придържат към разумна диета, следят за здравето си, занимават се с физкултура, дълго запазват добрата си физическа форма, болестите не ги събарят лесно.

Ръководят се от здрав разум и безпристрастна логика, не понасят безразсъдство, безмислици, глупост във всичките им форми и прояви. Без лъжлива скромност и китайска дипломация открито изказват мнението си. На тях може да се разчита — те държат на думата си и почти никога не подвеждат приятелите си. В състояние са да захвърлят всичко, за да им се притекат на помощ.

Лоялни и честни, стриктни в работата си и постоянни в навиците си: при тях всичко винаги е на мястото си. Благодарение на тези си качества се чувстват комфортно във всяка добре организирана, строго йерархична система. В армията например, те се справят отлично както с изпълнението на заповеди, така и с издаването им. Те са в стихията си и на служба в полицията или в органите на безопасността. Любимо професионално поприще на "хората на земята" е педагогиката. От тях се получават прекрасни учители, търпеливо, методично и последователно излагащи материала пред своите ученици. И разбира се, те преуспяват работейки със земята: самата природа ги е предназначила да се занимават със селски труд или да управляват фермерско стопанство.

Но положителният им консерватизъм в повечето случаи има и обратна страна: хората на земята стават раздразнителни, нетърпеливи и груби, когато събитията ги отклоняват от предварително съставения сценарий или възникват неочаквани обстоятелства.

 

 Въздух

 

Тази длан е с квадратни дълги пръсти, прорязана с множество линии: освен трите основни линии много ясно се забелязват тънки линии, отиващи към средния пръст, безименния и кутрето. Линията на ума обикновено е дълга, което веднага подсказва, че срещу нас стои човек- мислител. 

За притежателите на "въздушните" длани са присъщи някои черти на характера, свойствени на хората със "земни" ръце. И едните, и другите са емоционално уравновесени, гледат на нещата трезво и реалистично. Те са по-скоро прагматици, отколкото романтици, но не им е чужда и чувствената сантименталност. Хората на въздуха имат много интереси и увлечения, но занимавайки се с едно нещо, те му отдават всичките си сили и енергия. Много са самостоятелни, свободолюбиви и независими, не търпят подчинение и затова инстинктивно не обичат особено своите началници, каквито и да са те. В спор последователно и аргументирано отстояват своята гледна точка. Имайки жив, търсещ ум, с удоволствие се заемат с решаването на сложни задачи и често пъти намират правилните решения. Колкото и да е парадоксално, но за "хората на въздуха" не е присъщо да строят въздушни кули или да витаят в облаците на нереални мечти. Те се стремят към високи идеали чрез истина и разум, опитват се да постигнат хармония с околния свят. Най-често съумяват да превърнат в реалност своите съвсем рационални мечти. Техният свободолюбив дух никога няма да им позволи да затворят птичката в клетка или да вържат кучето с верига — както в пряк, така и в преносен смисъл.

Това им качество има и обратна страна: нерядко те изпадат в политически екстремизъм. Техният остър език и трезвост, жаждата за общуване с хората и любознателен ум помагат на притежателите на "въздушни" длани да станат прекрасни психолози, изследователи, адвокати, изобретатели, учители и писатели.

 

Вода

 

Дланта на водата има издължена продълговата или овална форма, пръстите са дълги, със заострени краища, поради което цялата ръка изглежда аристократическа тясна. Многобройните линии и знаци върху дланта образуват причудливи рисунки, подобно на фина паяжина. 

Кожата на ръката на "водните" хора обикновено е гладка и бледна. Техните бели ръце казват и още нещо: като правило те избяхват тежкия физически труд, предпочитат да усвояват уроците на живота по книга или да се обучават на различни курсове. Чувствителни, сантиментални, лесно раними, притежават добра интуиция и способност да проявяват състрадание към ближния. Тяхната крехка природа често остава неразбрана в нашия рационален свят. Трезвият прагматизъм им е чужд, за тях две по две, не винаги е четири. Те имат свое виждане за света, което изграждат чрез чувствата, а не чрез разума и формалната логика. Затова понякога ги смятат за хора "не от този свят", обвиняват ги в неморалност, отмъстителност, неуравновесеност. Що се касае до последното, те действително могат да бъдат ту свръхчувствителни, ту емоционално студени. Подкрепата и съчувствието на околните са им необходими като въздуха, но когато не ги откриват, те или изпадат в депресия и се затварят в себе си, или обратно, стават прекалено бъбриви, досадни, налудничави. В трудни ситуации хората на водната стихия приемат решения, които за другите изглеждат нелогични и непоследователни. По-късно обаче става ясно, че именно тези решения са единствено правилните. Интуицията им ги подвежда твърде рядко. Благодарение на своята духовност и психогенни способности притежателите на дланите на водата стават прекрасни свещенослужители, музиканти, художници, дизайнери, артисти и философи. Ненапразно наричат тънките дълги пръсти "музикални". Сферата на тяхната професионална дейност съвсем не се ограничава с изкуството: тяхно призвание може да стане търговията, сферата на обществените отношения, педагогиката.

 

Наборе.бг