Фатални знаци в дланта на ръката ви. Хиромантия - линия на развод на ръката. Знак тризъбец на ръка - значение

За да започнете да гадаете на ръка, трябва да знаете как се брои времето на ръка. Най-основните линии на сърцето, живота и ума са показани на фигурата вляво.

Фигурата показва, че времето тече равномерно по тези линии: по линията на сърцето отляво надясно, по линията на живота отгоре надолу и по линията на ума отдясно наляво.

За да се определи възрастта, права линия се спуска от средата на средния и показалеца, това е възрастта, равна на двадесет години. Тъй като времето тече равномерно по тази линия, по-нататъшната възраст се определя чрез добавяне на така получените сегменти.

Времето тече по-бавно по линията на ума. Възрастта по него се брои на интервали от 20 години, докато за определяне на времето се спуска и права линия от средата на основата на пръста. Например, линия, начертана от средата на средния пръст до линията на ума, ще покаже възраст от четиридесет години.

Времето по линията на сърцето се брои по същия начин, но интервалите от време са вече десет години.


Разпознаването на знаци по ръката е доста труден процес и затова трябва да отделите време, защото всеки знак може да има много значения в зависимост от други линии, като ръка, пръсти.

За линията на Меркурий и линията на Сатурн е разработен доста прост метод за определяне на времето. Точките на тяхното пресичане с линията на ума показват възраст, равна на тридесет и пет години, а пресечната точка с линията на сърцето показва петдесетгодишната възраст на човек.

Възрастта от осемнадесет се счита за началото на тези редове, тъй като по това време човек започва да провежда социална дейност. Точно като линиите, те играят важна роля. Когато се открият необичайни знаци по линиите, се обръща дължимото внимание на хълма, на който се намира линията.

Положителни и редки знаци на ръката

1. Кръст на палеца. Любов и пристрастяване към секса.

2. Кръст на Шарма на ръката. Невероятен човешки чар.

3. Звездата на Шива на ръката. Силни духовни способности.

4. На хълма на Венера има звезда. Зависимост от друг човек.

5. Любовен квадрат. Успех и щастие в любовта.

6. Магическият триъгълник на ръката – способността за магия.

7. Паричен квадрат на ръката. Лесни за получаване на пари.

8. Знак за сила. Способността да управляваш хора.

9. Рядък знак, има много значения.

10. Знак на гледача. Способностите на магьосника и медиума.

11. Знакът на пишещия на ръката – човек може компетентно да предаде информация на другите.

12. Знак на слава на ръката – човекът ще бъде разпознаваем.

13. Признак за творчество – способност за изкуство, развито чувство за красота.

14. Знак на господаря - способността да отворите собствен бизнес.

15. Квадратът на благоразумието – скъперничество и благоразумие.

16. Знак за влияние – способността да се влияе на другите.

17. Знак на Хермес – добри ораторски умения.

18. Знак на сръчните ръце - златни ръце, умение да рисува.

1. Звезда в Близнаци. Знакът на ръката говори за опасност при общуване с нови и непознати хора.

2. Фатална звезда. Целият живот е подвластен на злата съдба.

3. На хълма на Юпитер има остров. Загуба на работа и добър статус.

4. Знакът на огъня на ръката. Трябва да внимавате с огнената стихия и с огнестрелните оръжия.

5. На хълма на Венера мрежа. Вътрешни преживявания.

6. На линията на живота има кръст. Сърдечни проблеми, по време на действието на знака трябва да бъдете особено внимателни.

7. На хълма на луната решетка - този знак на ръката показва здравословни проблеми, свързани с течности (кръв, лимфа...)

8. Знак за вода на ръката. Риск от удавяне.

9. На линията на ума е звезда. Опасност от нараняване на главата.

10. Знак за опасност на ръката. Трябва да бъдете внимателни, когато пътувате и на път.

11. Знак за отрова на ръката. Тялото беше отровено.

12. Знакът на лукавия на ръката. Чести измами и капани.

13. Знак за щастие на ръката. Животът може да не носи радост.

14. Знак на съдбата на ръката. Животът ще бъде пълен с опасности и трудности.

Това е окултна наука, която изследва съдбата на човек и неговите качества по линиите на дланите. В древни времена хората са забелязали връзката между съдбата на човек и вида на структурата на ръката, характеристиките на кожата, която я покрива, и рисунките върху дланите. Хиромантията отдели знаците на ръката в специална област на изследване, в зависимост от местоположението на знака върху хълмовете и линиите, се определя тълкуването. Помислете за характеристиките на основните знаци на ръката и тяхното значение.

Хиромантията изучава човешката длан във всички аспекти. Считат се линии, които го пресичат във всички посоки, и хълмове - те са получили името на планетите от Слънчевата система. Къде се намират знаците? Те могат да се появят както на линиите, така и на неравностите.

Видове знаци:

  • звезда;
  • тризъбец;
  • кръст;
  • остров;
  • квадрат;
  • правоъгълник;
  • точка;
  • кръг;
  • триъгълник;
  • решетка.

Тези символи могат да бъдат постоянни или временни. Времевите марки понякога се появяват, изчезват и се появяват отново. Един от мистериозните символи е мистичният кръст в центъра на дланта – той символизира страстта на човек към окултните практики и копнежа към неизвестното.

Значение на всеки знак

Символите и знаците на ръката могат да носят различни значения -
положителни и отрицателни. Помислете за характеристиките и значението на тези знаци. Именно те най-често могат да бъдат намерени на дланите на хората. Въпреки това има много повече символи, тяхното тълкуване може да се намери в учебници и ръководства по хиромантия.

звезда

Този символ се тълкува по различни начини, в зависимост от местоположението му - на линия или на хълм. Звездата на линията винаги има неблагоприятно значение за човек. Това винаги е фатална изненада, която не може да се предвиди предварително. Звездата символизира предопределението на съдбата.

  • Хълмът на Сатурн - звезда показва трагична смърт, благодарение на която човек ще стане известен.
  • Лунният хълм - всички нещастия на човек са плод на въображението му, тоест пресилени. Понякога символът може да предупреди за преждевременна смърт чрез вода - удавяне.
  • Хълмът на Марс - звездата предупреждава за възможността от насилствена смърт от ръцете на тиранин или в резултат на злополука.
  • Хълм на Венера - нещастия ще бъдат причинени от лице от противоположния пол.
  • Хълмът на Аполон - предсказва нещастие от богатство и слава, или богатство ще бъде получено нечестно.
  • Хълмът на Юпитер - звездата на това място има положителна интерпретация, тъй като определя влиянието и властта над хората.
  • Хълмът на Меркурий - определя късмета и успеха в търговията, общуването и красноречието. Човек обаче ще се изкуши да използва качествата си за нечестни цели.

Тризъбец

Този знак обикновено се намира в началото или края на линиите на дланта. Ако символът е поставен на хълма на Юпитер, човек очаква обществено признание и успех. Появата на тризъбец на могилата на Аполон гарантира шеметен успех и всеобщо възхищение. Ако тризъбецът се намира на други хълмове, това определя успеха в областта, обозначена от хълмовете.

кръст

Този символ има положително значение, ако линиите образуват правилна форма. Изкривената форма носи лош смисъл. Например, грозен кръст на брачната линия предсказва развод. Също така тълкуването на знака е различно, когато планетите са разположени на хълмовете.

  • Хълмът на Юпитер - ясен, отчетлив знак на кръста показва успешен брак.
  • Хълмът на Сатурн - символът придобива фатално значение. Това може да е случайна смърт или друго фатално събитие в живота на човек.
  • Хълмът на Аполон - кръстът символизира спиране на развитието. Ако човек се занимава с изкуство, кръстът има неблагоприятен ефект върху съдбата - липсата на вдъхновение и въображение.
  • Хълм на Меркурий - кръстът показва нечестен човек, мошеник. Грозната форма на кръста показва степента на поквара на личността.
  • Хълмът на Венера - кръстът предсказва фатална трагична любов. Ако обаче същият символ е разположен на хълма на Юпитер (два кръста), тази любов ще бъде щастлива.
  • Хълмът на Марс - кръстът показва кавгаджия и скандалджия. Ако кръстът е разположен върху положителния аспект на Марс, това може да показва прехвърлените операции.
  • Хълмът на Луната - кръстът разкрива патологичен лъжец.

острови

Това са разминаващи се и свързващи линии, наподобяващи по формата си остров на карта. Този знак се счита за неблагоприятен и определя негативните събития, обозначени с линии в дланта на ръката ви. Например, остров на линията на съдбата може да предскаже предателство в брака, неморално поведение. Интерпретацията на островите има общото значение на препятствията в живота.

  • Линията на сърцето - островът показва развитието на сърдечни патологии или неблагоприятен етап в личния живот.
  • Линия на живота - голям знак показва намаляване на жизнеността, непреодолими проблеми.
  • Линия на успех - малък остров ще покаже малки препятствия по пътя на живота.
  • Линията на главата - знакът определя коварни планове или психични заболявания.

Квадрат

Този символ има значението на защита. Ако квадрат (правоъгълник, ромб) е разположен на неблагоприятни линии, тогава човекът ще бъде подпомогнат отгоре. Местоположението на площада до могилата на Венера или линията на живота обаче определя ограничаването на волята и свободата на избор.

Пресечната точка на , И образуват голям правоъгълник. Тази комбинация определя човек с широка душа и доброта на сърцето. Ако формата на правоъгълника е изкривена, това определя нарцистичната природа, страхливостта и нерешителността.

точка

Този знак се счита за неблагоприятен и показва неочаквани удари на съдбата. Ако точката е локализирана на линията на сърцето, човек очаква неочаквана скръб. Точките могат да бъдат светли или тъмни. Светлите точки определят неочаквани събития, които просто ще изненадат човек. Тъмните точки винаги носят трагедия и форсмажорни ситуации.

Кръг

Този знак не е често срещан. Кръг, разположен върху туберкулите на дланта, показва щастлив период, свързан със значението на този туберкул. Кръгът по линията на главата обаче носи негативна поличба - загуба на зрение или очи.

триъгълник

Този знак се счита за много положителен, той носи значението на високите умствени способности на човек, склонност към точните науки. Неправилно положение на знака или триъгълник с неправилна форма обаче има неблагоприятно значение.

  • Хълмът на Юпитер - знак символизира способността за дипломация, развит ум.
  • Могилата на Сатурн – знакът определя склонността към мистичното и интереса към черната магия.
  • Хълмът на Луната - склонност към мистичното, разбиране на тайните на битието.
  • Могилата на Венера е благоразумен човек в любовните дела.

Решетка

Този знак символизира крайности или препятствия. Например знак на туберкула на Венера показва мания за сексуални хобита, перверзия и насищане с чувствени удоволствия.

Решетката на хълма на Юпитер характеризира човек, обсебен от мегаломания. В допълнение към мегаломанията, човек се характеризира с глупост, арогантност, лакомия и желание да бъде най-добрият.

Решетката на могилата на Сатурн дефинира патологичен неудачник, който влачи мизерно съществуване.

Знакът на могилата на Аполон определя глупостта, приказливостта, безмислието и измамата. В екстремни случаи това може да доведе до лудост.

Знакът на туберкула на Меркурий показва измамник, нечестен човек. Трябва да стоиш далеч от такива хора.

Решетката на могилата на Марс показва груба сила и деспотизъм. В друга интерпретация знакът може да предскаже насилствена смърт от ръцете на тиранин.

Решетката на туберкула на Луната показва меланхолия, склонност към депресия и униние при всеки повод. Понякога решетката може да покаже капризен човек, склонен да манипулира другите. В най-тежкия случай решетката показва истеричен човек с лудо поведение или фанатик.

Не забравяйте, че знаците на ръката не са изречение. Съдбата винаги може да бъде променена чрез разумно поведение и работа върху себе си. Обръщането към духовни практики може до голяма степен да промени съдбата и линиите на дланите на ръцете ще придобият различна форма.

Гадате днес с помощта на оформлението на Таро "Карта на деня"!

За правилно гадаене: фокусирайте се върху подсъзнанието и не мислете за нищо поне 1-2 минути.

Когато сте готови, изтеглете карта:

Описването на основните линии в дланта на ръката ви не е много трудно за опитен хиромант, но в същото време се нуждаете от необходимия опит за начинаещ. По правило хиромантът среща основния проблем при четене на необичайни, допълнителни линии и различни знаци. Нека да разгледаме какви редки знаци се намират на ръката (хиромантията), което означава необичайни линии и символи.

Определяне на времето по редове

Преди да разберете какви са специалните знаци на ръката (хиромантия и декодиране), трябва ясно да проучите схемата за време. По принцип такава операция се извършва по основните линии:

  1. Ума.
  2. сърца.
  3. живот.
  4. Съдба.

Както можете да видите, времето на дланите е ясно разделено на определени сегменти:

  • На линията на живота от горе до долу.
  • Мисловният път се чете от дясно на ляво.
  • Линията на сърцето осигурява четене от дясно на ляво.

Как правилно да тълкуваме времевия диапазон?

За да определим живота, спускаме линията между средния и показалеца и получаваме сегмент от 21 години, след което добавяме сегменти равномерно, както е на снимката.
Ако говорим за линията на ума, то тук времето тече много по-бавно. Ако спуснете линията надолу от средния пръст, тогава получаваме около 40 години живот.

По подобен начин четем линията на сърцето. Периодите от време са приблизително 10 години.

Декодиране и хиромантия: редки знаци на ръката

Знаците на ръката носят много различни значения. Затова не бързайте, докато учите.

Важно. При изучаване на необичайни знаци се препоръчва да се обърне специално внимание на хълмовете, където са разположени линиите и знаците.

Подробно декодиране на редки знаци

Най-често редките признаци в хиромантията не се четат сами. Те трябва да се разглеждат във връзка с линии, подреждане и други символи. Нека да разгледаме по-отблизо всеки от знаците и да се опитаме да разберем как да ги тълкуваме правилно.

Решетката изглежда като тънки чести пресичащи се линии и най-често имат различни значения в зависимост от хълма..

  1. Хълмът на Венера. Пред вас е много страстен човек, но в подсъзнанието развратът все още е скрит. Такива противници бързо се влюбват в своя противоположен пол постига и престава да ценят. На гадателката трябва да се даде съвет да живее според разума, в противен случай след известно време те само ще го използват и ще спрат да го оценяват.
  2. Хълмът на Юпитер. Той говори за определен статус в обществото, те знаят как да насочват другите хора. Налице е присъствието на Ангела пазител, който отвежда от неприятни житейски изненади.
  3. Решетка на Сатурн. Чести депресии, както и проява на безчувственост и егоизъм. Такива хора не са способни да обичат, създават семейство, но трябва да контролират всичко.
  4. На слънце. Желанието за постигане на резултати, но в същото време гадателката не иска да полага никакви усилия. Желанието да стане лесно известен, но отвън изглежда изключително глупаво.
  5. Решетката на Меркурий предвещава, че противникът е човек с настроение. С добро настроение - това са отлични житейски резултати, с лошо настроение - капризност и нежелание да се прави нищо.
  6. Марс. Егоистичен подход към семейните ценности. За гадателка работата е преди всичко, след което идва семейството. Такива хора обичат да се подчиняват и имат нервен характер.
  7. Хълмът на Луната. Чувство на тревожност и неудобство за всичко и всичко. Има много претенции, както към другите, така и към себе си. Такива хора не са склонни да вземат прибързани решения, дълго обмислят всичко, преди да предприемат действия.

Редките знаци на ръката могат да разкажат много както за вашия собствен живот, така и за живота на другите хора.

Звездата и нейното значение в различни интерпретации

Този символ най-често носи положително значение, особено ако се намира на хълма на Слънцето или Юпитер. Важно е да определите в кой момент гадателят ще преживее това огнище (в какъв период от време) и на какво място и да го насочите в правилната посока. Това е знак за изненада или проблясък (форсмажорни обстоятелства). Събитие, което се случва независимо от волята на човек.

Ако говорим за общото значение, то може да се тълкува по следния начин:

  1. Най-нещастното място за звезда се счита за Сатурн. Постиженията на човек ще бъдат придружени от нещастия и мъки. А слава може да се спечели само чрез някое не особено успешно събитие.
  2. Звездата се намира на хълма на Луната. Той говори за лицемерие на човек, склонност към лъжа и предателство. Тази комбинация може да предвещава и опасност от вода.
  3. Звезда на хълма на Марс. Опасна комбинация, предсказва насилствена смърт, дори убийство. Може също да предскаже заплаха от пожар или огнестрелна рана.
  4. Хълмът на Венера. Човек няма да има нормална пълноценна любов, любовна връзка ще бъде свързана с известно страдание.
  5. Хълмът на Аполон. Като цяло, добра комбинация, но противникът трябва да се постарае усилено, за да постигне целите, това ще бъде свързано с емоционални преживявания.
  6. Връх Юпитер със звезда се счита за най-успешната комбинация. Това говори за признание и мощна власт над другите хора.
  7. Комбинация с хълма на Меркурий. Това е постижение в научните трудове и търговските дела. Също така говори за способността да се преговаря с хората и да се изразява самата същност.

От древни времена способността да виждате съдбата и характера на човек е позната от дланта на ръката ви. Не всеки обаче притежава това умение и дори сега ще бъде доста трудно за обикновен човек да разпознае всички линии на дланта без подходящи знания и практика. …

Хиромантия, специални знаци на ръката: тризъбец и тълкуване

Това е много рядък знак на ръката, на пръв поглед може да се обърка с вилица.

Тризъбецът има ясни линии и обикновено или започва, или завършва един от главните пътища:

  1. Най-благоприятното местоположение на знака е хълмът на Юпитер. Гаранция за значимост и признание пред обществото на идеите на гадателката.
  2. Хълмът на Слънцето. Гадателка в живота ще има успех и щастливо бъдеще.

Хиромантски редки знаци на дланите: кръстът и неговото значение

Този знак се счита за тежка и лоша поличба. Но това не се случва във всички случаи. Когато знакът е с правилна форма и е с еднаква дължина и е пресечен от пътища, тогава такъв символ се счита за добър за четене.

Забележка. Един грозен кръст на красива, ясно изразена линия носи със себе си не най-добрите перспективи.

Помислете за общото местоположение на този знак в дланта на ръката си:

  1. Хълм на Юпитер и кръст. Всичко тук е положително и показва успешен брак.
  2. Подпишете се на Сатурн. Има специално значение и говори за мистични наклонности. Тук самата съдба или съдбата заплашва. Пазете се от наранявания и злополуки.
  3. Хълмът на Слънцето. Гадателят има много идеи и не довежда нито една до края, всичко завършва неуспешно. Като цяло това е илюзия за богатството.
  4. Кръст и хълм на Меркурий. Такива хора са склонни да крадат или мамят.

Забележка. Колкото по-неправилна е симетрията на кръста, толкова по-ярка ще бъде склонността към негативен инцидент.

  1. Кръстът и могилата на Венера говорят за фатална привързаност и силна любов. Ако се намерят 2 кръста (на Юпитер и Венера), това може да означава голямата любов за цял живот.
  2. Подпишете се на Марс. Пред вас е нахален самоуверен човек, който обича да спори дори в случаите, когато греши. Такива хора имат специално разположение.

Забележка. Знак на идеален положителен Марс предсказва събития, свързани с насилие, както материално, така и психологическо. Може да са и множество операции, извършени от гадател.

  1. Какво ще ни каже планината на Луната? Говори за човек, който живее в лъжи и илюзии. Ако се открият допълнителни линии на хълма на Луната в дланта на ръката ви (рядко заедно с кръст), това може да показва мистичните способности на противника.

Кръстовете на ръката не са изречение, особено ако са изпълнени правилно и на пропорционални линии. Лошите форми говорят за злощастната съдба на човек.

Може да се интересувате и от този материал:.

Какво означава остров?

Знакът на острова не носи най-благоприятното значение, а също така отразява не най-добрите периоди от живота. По правило само влошава прогнозата. Понякога този знак показва неморалното поведение на партньор, например, ако той се намира на линията на съдбата.

Островът свидетелства и за тежкото финансово положение на гадателя през целия му живот.

  1. Ако островът е на линията на сърцето. Това показва сърдечно заболяване или проблеми с кръвоносната система.
  2. Знак по пътя на живота. Пред вас е човек, който има сериозни проблеми с жизнената енергия. Може също да се каже, че човек прекарва цялото време в леглото поради заболяване. Във всеки случай такъв знак на линията на живота не носи положителна енергия.
  3. Остров на линията на успеха говори за трудна ситуация в официална или обществена позиция.
  4. Линията на главата може да каже, че островът за гадател в определен период от време предвещава емоционален срив, съчетан с психоза.

Забележка. Човек може да изпита психично заболяване, в зависимост от други комбинации, може да показва и коварни намерения.

Хиромантия, редки линии и знаци: как да тълкуваме квадрат или правоъгълник на ръчна карта

Това е един от благоприятните символи, посочени на дланта. Нарича се още символ на защита. Такива редки знаци на ръката (хиромантията и тяхното значение) имат много благоприятен ефект върху всички удари на съдбата и смекчават заплахата от други неблагоприятни линии и знаци.

Забележка. Наличието на този символ говори за здрав разум и правилен възглед за живота. Всички тези качества дават на собственика сила и енергия да излезе от трудна ситуация.

По правило различни прекъсвания на линиите, които носят отрицателно значение, но затворените в квадрат губят всички лоши качества и се неутрализират.

Но все пак има едно предупреждение. Ако символът се намира близо до пътя на живота, на хълма на Венера, тогава противникът в определен период от живота ще бъде ограничен от свободата:

  • болест;
  • затвор;
  • армия;
  • пансион.

Точното значение на символа може да се определи само с други знаци и линии в дланта на ръката ви.

Квадрат или правоъгълник, заобиколен от главни "пътища"

Тази комбинация се нарича иначе "маса за ръце", която се формира от основните линии и има неправилни форми.

Забележка. Ако човек с правилен правоъгълник на хълма на Юпитер седи пред вас, имате противник с отлично здраве и способност да преговаряте с други хора.

Ако правоъгълникът не е красиво оформен и външно дефектен, гадателят е изключително страхлив и неуверен в себе си.

Допълнителен материал

На ръката си със сигурност ще намерите различни знаци: точка, кръг, квадрат, триъгълник, звезда или бенка. Помислете за тяхното значение.

Видове знаци на ръката и тяхното значение

1. ТОЧКАвинаги е лош знак. Ако са дълбоки и оцветени, това обещава внезапно унищожаване на доброто действие на линията, на която се срещат тези знаци. Като цяло тези признаци означават нервно заболяване, злополука. Точката е знак за някакъв вид стрес или временно заболяване. Ако точката е на която и да е линия, това е знак за страдание на определена възраст:

Черната точка на линията на Сърцето винаги показва душевно страдание.

Ярко червена точка на линията на главата е признак на лезия на главата. Показва шок. Черна или синя точка е признак на нервно заболяване.

Бяла точка на линията на главата показва научни открития.

Тъмна точка, разположена на хълма на Венера, е знак за загуба на слуха. От дясната ръка е дясното ухо. Отляво е лявото ухо.

Тъмна точка на хълма на луната показва нарушение на функциите на храносмилателния тракт.

Червена точка на хълма на Марс предупреждава за треска, а тъмна точка на същия хълм е знак за дисфункция на червата.

Точка на хълма на Юпитер показва професионални трудности или промени в позицията.

Тъмните точки на хълма на Сатурн показват негативни събития, които ще бъдат свързани с любовни отношения.

Червените точки на хълма на Слънцето показват предразположеност към очни заболявания.

Точка на хълма на Меркурий е знак за повишена плахост, нервност и тревожност, които носят много неприятности на индивида.

Точката между хълмовете на Слънцето и Сатурн е знак за кариерист.

Точка на хълма на Уран е знак за лъчева болест или рак.

Точката върху кухината на Нептун е отрицателен знак за жените, показва проблеми с раждането.

2. КРЪГ- не може да се намира вътре в линия, а се намира изключително на хълмовете на дланта, но ако кръгът все още докосва някаква важна линия, това показва, че в един момент човек няма да може да предотврати нещастието от себе си, той ще върви кръгъл.

Кръг на един от хълмовете означава слава и чест, особено когато се намира на хълма на Аполон.

На хълма на Меркурий - кражба.

Напротив, кръг, разположен върху линиите, има лошо значение и маркира:

На линията на живота - загуба на зрение;

Най-благоприятното място за кръга е хълмът на Слънцето, това е може би единственото благоприятно положение - знак, че просперитет и богатство ще дойдат на индивида чрез упорит труд.

Кръгът на хълма на Луната има противоречиво значение. От една страна, това е знак за опасност, свързана с инцидент във водата, а от друга страна е знак за любител на екстрасензорното възприятие и биоенергетиката.

На всеки друг хълм (включително хълма на Уран и кухината на Нептун) този знак не е благоприятен, а по-скоро свидетелства срещу успеха на индивида.

3. КРЪСТ И ЗАТВОРЕНИ КВАДРАТ- кръстът рядко е благоприятен знак, често показва нещастие, разочарование и опасност. Обикновено се счита за лоша поличба

освен в случаите, когато има правилна форма, т.е. когато неговите взаимно пресичащи се линии са с еднаква дължина.

Кръстът в началото на реда унищожава стойността на реда. Следователно, кръстът е лош знак, ако линията е добре оформена, и, обратно, кръстът е добър знак, ако линията има недостатъци.

Кръстът в края на реда означава влиянието на религията върху човек.

Кръстът в средата на линията означава временно препятствие, чийто характер се определя от стойността на самата линия.

Кръст на линията на Сърцето може да означава смъртта на любим човек, ако други линии показват това (Живот и брак).

Кръстът, влизащ в линията на Съдбата (Сатурн), показва разочарование в парите.

Кръст на линията на главата предсказва рана или заболяване на главата.

Кръстът на хълма на Венера, недалеч от линията на Живота, е знак за кавга с най-близките роднини.

Кръстът на хълма на Венера с правилната форма в средата служи като знак за дълбока и, освен това, нещастна любов, ако е в четириъгълник. (затворен квадрат)

Кръстът на хълма на Юпитер е знак за любовен брак. Ако е с правилна форма и ясна, тогава бракът е законен. Означава приблизителното време, когато привързаността (любовта) ще засегне индивида. Ако кръстът е близо до началото на линията на Живота и до ръба на дланта, това ще бъде ранна любов, на върха на хълма на Юпитер - в средата на живота, и в основата на пръстите - през втората половина на живота.

Кръст на хълма на Юпитер, слабо маркиран, с неправилна форма, в четириъгълник с тъмен или блед цвят означава разпадане на брака. (затворен квадрат)

Кръст на хълма на Юпитер в четириъгълник, ако има малък кръст или черна точка в основата му, означава сериозно заболяване на долната част на тялото (по-специално на краката) на съпруга (съпругата). Ако такова обозначение е в горната част, това означава заболяване на главата, ларинкса и други заболявания. (затворен квадрат)

Кръстът на хълма на Сатурн е знак за склонност към мистицизъм и освен това, ако е много дълбок и ясно очертан, тогава означава суеверие. Ако докосне линията на съдбата, предупреждава за

опасност от случайна насилствена смърт; ако кръстът е в средата на хълма, тогава това увеличава фаталните тенденции на живота.

Кръстът на хълма на Аполон предвещава успех в изкуството. Показва разочарование от постигането на социален статус, слава в изкуствата или липса на богатство.

Кръстът на хълма на Меркурий показва склонност към всякакви непристойни дела. От една страна, това означава социална промяна, но ако линията на главата на подобна длан е раздвоена, това е знак за нечестен характер, склонен към двуличие и преструвки.

Кръстът между линиите на Главата и Сърцето е знак за мистицизъм, мечтателност, често дори суеверие.

Кръстът на хълма на Марс е заплаха от насилствена смърт. Предупреждава за наранявания на главата и дори за трагична смърт на индивид.

Кръстът на хълма на Луната означава религиозен знак на мистицизъм и знак за късен финансов успех.

Кръстовете на хълма на Уран и кухината на Нептун говорят за някаква болест, колкото по-близо е кръстът до линията на Живота, толкова по-вероятно е да умре неочаквано.

Кръст в голям триъгълник предвещава насилствена смърт в младостта.

Кръстът, образуван от линията на Съдбата, между линиите на Главата и Сърцето, е мистичен кръст - знак на мистицизъм и окултизъм, ако такъв кръст е по-близо до линията на Главата. Но ако мистичният кръст не е далеч от линията на Сърцето, това е знак за суеверие и халюцинации, ако линията на Главата е къса или деформирана. Мистичният кръст е знак, който говори за способността на собственика на този знак интуитивно да разбира непроявената същност на нещата и събитията. Може да бъде разположен в пространството между линията на главата и линията на сърцето, под някой от пръстите. Може да се образува и чрез напълно независимо пресичане на щрихи или да се образува от пресечните точки на главните линии или техните разклонения.

4. ЗВЕЗДА- има същото значение като кръста, но само в по-голяма степен. Обикновено това означава неочаквани опасности или някакъв инцидент, който е извън сферата на човешкото предвидливост, тоест означава фатално, неочаквано събитие. Звездите на дланите са по-рядко срещани от кръстовете; това е вид разграничение, често показващо предопределеност на съдбата. Когато звездите се срещнат по една линия, това е знак за „светло време“, промени в живота и награди. Този знак, подобно на много подобни малки знаци, има противоречиво значение, всичко зависи от това в коя област на дланта се намира:

Звезда на хълма на Сатурн е лоша поличба и е знак за някаква ужасна смърт. Трябва да се предпазите от злополуки и в никакъв случай не се занимавайте с екстремни спортове. Ако линията на Съдбата завършва на хълма на Сатурн със звезда, това е знак за историческа личност, която се разпознава едва след смъртта. Ако звездата се намира в основата на хълма на Сатурн, това означава, че индивидът ще се свърже с онези, които създават история, но които могат да влязат в историята само чрез ужасна съдба.

Звезда на хълма на Венера в основата на палеца означава някакъв вид негативно партньорство или любовна връзка. Но ако звездата се намира в средата на хълма на Венера, тогава на ръката на мъжа такъв знак означава изключителен успех във всички любовни дела, а на ръката на жената е знак за податливост на отрицателно влияние от страна на мъжете.

Звезда на хълма на Луната е знак за изключително развита фантазия, предразположеност към меланхолия, склонност към заблуда, преструвки и лъжи. Ако линията на Главата завършва със звезда на хълма на Луната, това е знак за психическа нестабилност.

Звезда на хълма на Марс показва, че индивидът може да спечели слава чрез военна служба или във военни битки. Но това също може да показва опасност от сериозно нараняване на тялото (ако в същото време линията на главата завършва със звезда на хълма на Марс, това е знак за фатална травма на главата или рак на мозъка).

Ако звездата се намира в най-високата точка на хълма на Юпитер, почти от предната страна на ръката, това обещава големи почести, власт и висока позиция. Но ако звездата се намира в основата на хълма на Юпитер, недалеч от линията на Главата, това е знак за амбицията и амбицията на индивида, благодарение на тези качества човек може да контактува с известни хора (и ако други признаци на ръката показват това), той може да постигне висока позиция и власт над други хора.

Звезда на хълма на Слънцето (Аполон) дава блясък на положение и богатство, но като правило без щастие. Човек е в състояние да реализира успешно своите планове и намерения, но ако в дланта му няма линия на Слънцето (Късмет), тогава реализирането на плана му няма да му донесе вътрешно удовлетворение. Но ако една звезда е свързана или образувана с помощта на линията на Слънцето, това означава голяма слава и слава, чрез талант и работа в изкуството.

Звезда на хълма на Меркурий дава на индивида красноречие и успех в науката или бизнеса. Но с отрицателни показатели на други линии (Глава и Сърце), звезда на хълма на Меркурий е знак за нечестност и предразположение към клептомания.

Звезда върху гривни от дракони близо до хълма на Нептун може да показва някакъв благоприятен период от време, когато индивидът може да попадне под закрилата на „могъщите“. Нарича се „Драконова глава” и означава спокоен живот или старост (зависи на коя от гривните се намира). Звезда на първата гривна за получаване на наследство.

Звездата, свързана с линията, винаги показва епохата на събитията.

5. КВАДРАТ (известен още като КВАДРАГОН)- е знак за защита, т.к показва защита от всякакви заплашителни опасности и винаги служи като предупредителен знак срещу влиянието на някакъв знак - по хълмовете, над линиите, между пръстите в основата им:

Квадрат на линията на съдбата предпазва от съдбовни сътресения и различни злополуки.

Когато линията на главата минава през добре оформен квадрат, това е знак за силата и безопасността на мозъка.

Когато линията на Сърцето минава през квадрат, това означава големи проблеми поради привързаности.

Ако квадратът се намира под хълма на Сатурн, това е знак за някаква фатална смърт, свързана с обекта на любовта.

Ако линията на Живота минава през квадрата, това е знак за защита от смъртта, дори ако линията на Живота е прекъсната вътре в квадрата.

Квадрат на хълма на Венера (вътре в линията на Живота) означава защита от неприятности, свързани със страсти; ако квадратът се намира в средата на този хълм, това показва, че лицето

поради своята импулсивност и страст той ще бъде изложен на всякакви опасности, но винаги ще се измъква от неприятности.

Квадрат на хълма на Луната предпазва от неприятности по време на пътуване и затваря изобилие от въображение или необуздана фантазия.

Квадрат на хълма на Марс - защита от врагове.

Квадрат на хълма на Юпитер е защита срещу преувеличена суета и амбиции на човек. Знак за вътрешна сила и издръжливост. Ако се свърже с пръстена на Соломон, вие сте в състояние да прехвърлите знанията си.

Квадрат на хълма на Сатурн предпазва от смърт, която засенчва живота.

Площадът на хълма на Слънцето предпазва от преследването на слава.

Квадрат на хълма на Меркурий предпазва от загуби, омекотява неспокойния темперамент на индивида.

Квадрат на хълма на Уран и кухината на Нептун предпазва от опасни вътрешни болести и нарушения на вътрешните органи.

Понякога има хора, чиито длани са пренаситени с квадрати и четириъгълници - това е знак, че индивидът е свикнал да се ограничава в много отношения, вместо шумни компании, той обича самотата и спокойствието на огнището.

6. ОСТРОВ- не е щастлив знак.

Във всеки случай това е знак за някаква болест или криза. Ето как д-р Папус описва влиянието на този знак: „Островът означава бифуркация като цяло. По линията на Сърцето това ще означава раздвоение на привързаност, две приятелства, враждебни едно към друго; на хълма на Венера, раздвоение на законна любов или прелюбодеяние; по линията на Главата, едновременно разцепване на мисленето или поляризация на разума, опасни приливи към главата, в резултат на прекомерна умствена работа.

Хиролозите, съчетавайки знанията си с медицински изследвания, са извели определен модел, благодарение на който, според съществуващите острови по линиите на дланта, човек може лесно да разпознае наследствени заболявания или проклятия при раждане.

Островите на линията на живота винаги говорят за някаква болест на индивид или някаква слабост в определен период от време:

По линията на съдбата - това е знак за загуба, свързана със светските дела. Може да показва разделение в мислите.

Остров на линията на Главата - в същото време разцепление или поляризация на ума, опасни приливи на кръв към главата - в резултат на прекомерна умствена работа при поява на главоболие.

Неблагоприятен факт на психично или чернодробно разстройство (защото според индийската хирология линията на главата е линията на черния дроб).

Ако такъв остров се намира в самия край на линията на Главата, наклонен към хълма на Луната, тогава това показва способности в парапсихологията и ясновидството.

Остров на линията на Сърцето означава раздвоение на обич, две приятелства, враждебни един към друг.

Остров на хълма на луната говори за слабост в развитието на въображението или болезнени фантазии и халюцинации.

Остров на хълма на Марс е знак за слабосърдечен човек.

Остров на хълма на Юпитер е знак за гордост и амбиция.

Остров на хълма на Сатурн е знак за нещастие.

Остров на хълма на Венера е раздвоение на законната любов.

На хълма на Слънцето островът отслабва таланта за изкуство и означава неблагоприятни отношения и променлив успех.

На хълма на Меркурий е знак за непостоянство, особено в бизнеса или науката. Хората с подобен знак не постигат успех поради своето нетърпение и нестабилност.

Островите на хълма на Уран и хълма на Нептун винаги говорят за някакви вътрешни болести, тумори и сериозни заболявания; за една жена такива признаци предсказват трудности при раждане и гинекологични заболявания.

Могат да се предскажат и венерически заболявания, за това трябва да проучите структурата на пояса на Уран (цветя), ако на тях се открият острови - това е първият признак за опасност от венерически болест.

Но не трябва да бъркате острова с кръг, също малък знак на дланта, който се различава от острова с по-заоблени форми.

7. КЛОНОВЕ И ПОДЕЛЕНИЯ- обикновено се намират в краищата на главните и второстепенните линии. Те повишават силата на значението на линиите, техните качества или недостатъци.

Възходящите клони са добър знак.

Спускащите се клони служат като лош знак и обозначават препятствия и превратности на съдбата.

Двойните линии увеличават силата на основната линия, ако втората линия придружава основната линия, успоредна от нейното начало до края.

8. ТРИЪГЪЛНИК- винаги защитен умножителен знак. За разлика от решетката, триъгълникът е по-рядко срещан на дланите и е благоприятен знак:

На хълма на Венера триъгълникът говори за спокойствие и пресметливост в любовта, самоконтрол и власт над чувствата и инстинктите.

Триъгълникът на хълма на Луната е знак за добро образно мислене. Хората с този знак са богати на идеи, фантазията в ръцете им се превръща в реалност, това е знак на магьосници и парапсихолози.

На хълма на Марс триъгълникът дава на индивида стратегически способности, дава умения във война и спокойствие в кризисни ситуации.

Триъгълник на хълма на Юпитер свидетелства за дипломатическите и политически способности на личността.

На хълма на Сатурн този знак показва склонност към окултизма и парапсихологията.

На хълма на Слънцето триъгълникът означава практическо приложение на изкуството и показва равномерна и спокойна природа, непретенциозна и много учтива.

Триъгълникът на хълма на Меркурий е израз на голям вътрешен мир. Такива хора са предразположени към научни, търговски или политически дейности.

От древни времена насоченият нагоре триъгълник се смята за символ на мъжкото начало и всички характеристики, присъщи на мъжа. Триъгълникът, разположен с върха надолу, е знак за женствеността и всички нейни присъщи характеристики. Това винаги трябва да се има предвид при разглеждането на този знак, където и да е той.

Два триъгълника, насложени един върху друг, образуват шестоъгълна звезда на Давид. Те символизират съюза на мъжко и женско начало. Възраждане, обновяване. Разпознава се като знак на божественост и носи знанието за мистични тайни, съвършена хармония и мир.

9. ПРАВОЪГЪЛНИК- същото като квадрат.

10. МРЕШКА- пресичащите се линии, образуващи сякаш решетка, имат лошо значение. Това е често срещан малък знак. По правило се намира на хълмовете на дланта и означава препятствия.

по пътя към успеха:

На хълма на Венера решетката показва непостоянство на характера и разврат.

Решетката на хълма на Луната показва болезнена фантазия, непостоянство и безпокойство.

Решетката на хълма на Марс означава нещастие или фаза от живота, през която няма нищо добро

не може да се случи.

На хълма на Юпитер мрежата предсказва пречки пред успеха поради тщеславие или гордост.

Решетката на хълма на Сатурн е знак за нещастие, меланхолия и болезненост. Това е признак на предразположеност към депресия.

Решетката се пресича с колана на Уран - знак за провал в любовта и с други отрицателни знаци (по-специално по линиите на главата и сърцето) - знак за маниак или перверзник.

Решетката на хълма на Слънцето показва суета, прищявка и желание за слава, дори чрез измама или престъпление.

Решетката на хълма на Меркурий е знак за нестабилен и безпринципен човек, ненадежден по природа, непочтен по природа.

11. СУТРИН- не бъркайте точка с бенка. Ако в дланта на ръката ви има бенка, то в никакъв случай не може да бъде на някоя от линиите (има само точки по линиите), но може да бъде на някой от хълмовете. Бенките са по-рядко срещани от точките по дланите. Къртицата подобрява качествата на хълма, на който се намира:

12.ДРУГИ ПРИЗНАЦИ:

На дланите можете да намерите най-странните и необичайни малки знаци, които са трудни за систематизиране и интерпретиране.

За да не се сбърка в правилното тълкуване на рядък малък знак, е необходимо преди всичко да се определи местоположението на този знак и чрез формата на самия знак, благодарение на образното мислене, да се определи енергията на символът.

Например, знак, подобен на тризъбец или стрелае знак за успех в индустрията, обозначен със съответния хълм. Тризъбецът обещава голяма сила и слава.

Ако има знак на хълма на Меркурий, подобно на флаг, това е знак, че индивидът може да стане философ или велик мислител.

Ако ръката бъде намерена знак за риба или подобна фигурка- това бележи голям успех в живота, богатство и голямо семейство, знакът на рибата е благоприятен на всеки от хълмовете- това е знак за дълбоко проникване в качествата на самия хълм, на който се намира този знак.

  • #4

    Ирина (Понеделник, 06 ноември 2017 12:42)

  • #5

    Кръг в центъра на дланта?

  • #6

    Лежа на дивана и гледам тавана..

  • #7

    Имам знак на дланта под палеца под формата на сърце. Не мога да намеря значението на този знак.

  • ръчни линии

    Законите, управляващи светския успех, са мистериозни и се контролират от действията, или кармата, от предишния ни живот и нашето сегашно състояние. С други думи, знаците, символите и линиите, които са на ръцете на хората по време и след раждането, са там, в съответствие с кармата на предишното им съществуване. Ако знаците и линиите се изтрият, появят или задълбочат, това е резултат от настоящите ни действия. Как точно се променят линиите е загадка, факт е, че промяната на нашите обстоятелства и идеали стимулира ума и нервната ни система, в резултат на което се появяват промени по линиите на ръцете. Следователно нашият живот е резултат от нашите минали и настоящи действия - това ясно се чете на дланите ни. Следователно знаците и символите играят важна роля в астрохиромантията. Те съответстват на планетите и други знаци на ръцете.

    Линията на живота ( зелено) започва в подножието на хълма на Юпитер, във вътрешния ръб на дланта, между показалеца и палеца и дъговидно покрива хълма на Венера.
    Линията на Ума (главата) започва между палеца и показалеца, минава през дланта до хълма на Марс, без да достига до ръба на дланта. Обикновено започва в същата точка с линията на живота, така че корените на тези линии се сливат в повечето ръце.
    Линия на ума ( син) тя е свързана с преценка за областта на умствените способности, мисленето и функционирането на централната нервна система.
    Здравна линия ( жълто) започва от хълма на Меркурий и се спуска надолу по дланта успоредно на линията на успеха (Аполон). Идеята за състоянието на храносмилателните органи е свързана с линията на здравето. (рядко наличен)
    линия на сърцето ( червен) обикаля хълмовете на горните пръсти, с изключение на Юпитер. Обикновено започва близо до корена на показалеца, спуска се малко, след това преминава в нежна дъга, изпъкналостта на която е обърната надолу и достига до самия ръб на дланта, служейки като разделителна линия между хълмовете на Меркурий (под малкия пръст) и Марс (ръб на дланта). Това е единствената от основните линии, която понякога напълно отсъства. Линията на Сърцето бележи емоционалността и искреността на природата. Това е областта на чувствата, привързаностите.
    Subba линия (лилаво) най-често произхожда от долната част на дланта от гривната, в самата среда, тоест от пролуката между хълмовете на Венера и Луната. На линията на съдбата можете да прочетете за всички събития, минало и бъдеще. Можете да предвидите всички промени: успехи, неуспехи, пречки, крайния резултат от кариера.
    Линия на успеха на Аполо ( син) тя се свързва с преценката на материалното богатство, производителността в изкуството, височината на идеалите. Линията на успеха подчертава значимостта на успеха, определен от добрата линия на съдбата. Хората с такава линия лесно печелят признание, постигат целта си. Линията на успеха се намира в долната част на дланта, но е нестабилна: започва от линията на Живота, от хълма на Луната и от пролуката между тях и отива до пръста на Слънцето ( Аполон). (рядко наличен)
    линия Розета ( сиво) представлява линии, покриващи китката. Смята се, че тези линии означават дълголетие, здраве и щастие. Всяка добре затворена линия на китката предсказва 30 години живот. Ако на китката има много напречни линии, това означава, че човек ще бъде придружен от щастие.

    На оцелелите палмови листа с текстове за астрохиромантията не се споменава правилото, че дясната ръка отразява мъж, а лявата - жена - това е чисто цигански мит, възприет в европейските среди. В древна Индия жените не са били смятани за по-нисши от мъжете, когато става дума за разбиране на съдбата. Всъщност жените бяха в центъра на философията и изкуството. Тъй като съдбата засяга и мъжете, и жените еднакво, разликата между дясната и лявата ръка не се определя от пола. Лявата ръка стана по-важна от дясната, защото отразява кой сте в този свят, а дясната е кой ще бъдете в бъдещето. Разбира се, има специални знаци за жените, като стрелата, гръмоотводът, двойният квадрат, везната на правосъдието, мечът, лотосът и осемконечната звезда. Всички те означават просперитет и дълъг живот.

    Знаци и тяхното значение

    Тризъбецът е много рядък знак, който се образува от разклонения от връзката на линията на ръката.Не бъркайте ТРИЗЪБЕЦА с ВИЛИЦАТА, много по-често срещан знак. задължително има ясен модел и обикновено завършва (започва) движението на линиите.Най-добрият вариант, когато тризъбецът се намира на хълма на ЮПИТЕР е гаранция за социалната значимост на човек и неговите идеи, или на хълма на Аполон е знак за обществена слава, фантастичен успех.

    Квадрат, ромб, правоъгълник се считат за знаци за защита.
    Знаци, които премахват заплахата от лоши линии
    И смекчават ударите на съдбата (и по линиите и хълмовете).
    Пример: Кв. по линията на сърцето това е превенцията на някакъв вид несподелена любов (т.е. лесен флирт без притеснения).

    Големият четириъгълник се нарича още маса за ръце.
    Образува се поради пресичането една с друга: линията на ума, линията на сърцето, линията на съдбата и линията на успеха. Може да има неправилна форма - скосени ъгли, далеч от прави линии, липса на една от страните. Е, ако Ch. е правилен, голям и се разширява до хълма на ЮПИТЕР. Това говори за добро здраве, директност и широта на природата, честност, доброта, приятен характер.Ако иначе, то това е човек. нерешителен, слаб, страхлив, егоист и т.н.
    И ако изобщо няма такава фигура в центъра на дланта, това е индикатор за лош нрав.Ако в центъра на Ch. има кръст, който не е свързан с никакви линии, тогава това е специален мистичен знак (дарът на гадаене и особена склонност към изучаване на ОКУЛТНИТЕ НАУКИ).

    Връзката на линиите: ум, сърце, здраве. Ако линията на здравето почти не е изразена, тогава се получава счупен триъгълник.. Като цяло тази цифра означава развитие на умствените способности и здраве. Фигурата е правилна - отлично здраве и жив проницателен ум. Ако има прекъсване в линиите, тогава страната на триъгълника, върху която е настъпило това прекъсване, губи своята цялост и положителни свойства.

    Кръстът в „Трапеза на ръката“ се намира на ръката на честен човек. Такъв човек няма да хвърли, няма да предаде. И ако прави това, то е само по глупост или случайно, но не умишлено. Такива хора винаги страдат, ако не оправдават доверието на другите.

    Кръст на хълма на Юпитер.
    Това е почти единственото място, където кръстът носи положителен заряд. всеки кръст показва, че в определен период от живота в потока на енергия, постепенно идващ към вас отгоре, внезапно настъпва експлозия. Тук става дума за нарушение на обичайния прилив на енергия, който подхранва гордостта и разумния егоизъм. Експлозия - и вече не мислите за себе си, губите апетит и сън, забравяйки за всичко, летите в действителност. познат?
    Това е любов!

    Тънките вертикални линии по фалангите на пръстите, особено на показалеца, са знак за общо благоприличие не само в живота, но и в мислите.
    Дори когато извършват неморални действия (никой не е имунизиран от обстоятелствата), тези хора имат вътре в себе си солидна основа на благоприличие. Те почти никога не са способни на предателство.

    Удължената горна фаланга на средния пръст показва, че сте отговорен и сериозен човек във всяко отношение.
    Дори децата с такъв среден пръст са много отговорни. Между другото, ако сте намерили този знак на ръката на бебето си – не му се карайте за нищо и не правете сцени заради сериозни неща, то вече е притеснено, може би дори повече от вас.

    Безименният пръст се навежда към средата.
    Човек с такъв наклон на безименния пръст е труднодостъпен и сериозен. В любовта тези хора проявяват дълбока лоялност, дълбоко осъзнават отговорността за своите взаимоотношения. Такива хора страдат твърде много в случай на развод.

    Прилепената долна фаланга на палеца говори за такта на човек, доброто му поведение, способността му да се контролира при подбора на изрази.

    Кръст под средния пръст.
    Това е знак за бедствие. Измина обаче времето, когато този знак недвусмислено осъди човек на смърт. Благодарение на прогреса, развитието на технологиите и медицината, вече е по-трудно човек просто да умре случайно от злополука. Все пак човек трябва да бъде внимателен. Тухла, падаща от покрива, ще допусне всички, освен собственика на такъв знак. Банкови обирджии ще го вземат за заложник. Следователно рискът е просто противопоказан за такива хора.

    Звездичка на хълма на Венера в основата на палеца.
    Този знак говори не само за нещастна любов, но и за нещастен брак.

    Мрежа на горната фаланга на безименния пръст.
    Ако досега такъв човек не е проявил тежки психични разстройства, тогава все пак някой ден ще се проявят.

    Кръстовете, разположени на хълма на Венера, са много близо до линията на живота.
    Всеки кръст показва, че в определен период от живота (вижте скалата) в потока на енергия, постепенно идващ към вас отгоре, внезапно настъпва експлозия. В близост до линията на живота подобна експлозия засяга преди всичко физическото ви здраве. Обикновено се смята, че такива кръстове говорят за загуба на близки, с условието, че тази загуба ще засегне силно човека.

    Счупена, тоест къса линия на живота.
    САМО НАСЪЩЕСТВЕН И ОТ ДВЕТЕ РЪЦЕ, подобна рисунка показва края на живота, ако не във физически, то със сигурност в духовен смисъл със сигурност. Срещайки се от една страна, той казва, че човек от определен период от време напълно престава да получава жизнена енергия, престава да се развива.

    Знак крест - пpизнак кoлeбaния, нepeшитeлноcти, и oн нeблaгoпpиятeн нa бyгpe мepкypiя (cклoнноcть к двyличию, вopoвcтвy), a нa бyгpe сoлoвcтвy), a нa бyгpe сoлoвcтвy), a нa бyгpe сoлoвcтвy, a нa бyгpe сoлoвcтвy, a нa бyгpe сoлoвcтвy, a нa бyгpe сoлoвcтвy, a нa бyгpe сoлoвcтвy, a нa бyгpe сoлoвcтвy, a нa бyгpe сoлoвcтвy, a нa бyгpe сoлeнoвcтвa c ecтвe cолeбнa цaквaкa нaкoнaxa. На хълма Сатирна - това е знак за опасност от насилствена смърт, на хълма на луната - самоизмама (с низходяща линия на ума) и опасност от вода, на хълма Марс - поражение в битка; в контакт с линията на ума - опасност от злополука (нараняване на главата), с линията на съдбата - противопоставяне от други лица, а по линията на слънцето - означава пречки за постигане на успех.

    Нo вoт мистический крест (pacпoлoжeнный в бoльшoм чeтыpexyгoльникe), нe кacaющийcя ocнoвныx линий, либo oбpaзoвaнный иx oтpocткoм (линии cepдцa или линии yмa) пepeceчeниeм линии cyдьбы, гoвopит o cпocoбнocти к oккyльтизмy, пpoницaтeльнocти, интyиции, дape пpopицaния.

    Знакът на триъгълника обикновено е благоприятен знак, показващ изключителни способности. Това е знак за успех, хармонична личност. Нa бyгpe юпитepa (пpи poвнoй и длиннoй линии yмa) этo пpизнaк cпocoбнocтeй к ycпeшнoй oбщecтвeннoй и гocyдapcтвeннoй дeятeльнocти, нa бyгpe сaтypнa - cклoннocти к гипнoтизмy, oккyльтизмy, к иccлeдoвaниям в нayкe, нa бyгpe сoлнцa - coчeтaния cпocoбнocтeй к чиcтoмy иcкyccтвy и нayкe, нa бyгpe венера - баланс и благоразумие в сърдечните дела, на могилата на Марс - успех и превенция във военните дела, на луната - баланс, съзерцание и практическа практика.

    Сред малките знаци благоприятен знак, който премахва един или друг недостатък или опасност, е квадратният знак. Например, ако прекъсването на линията на живота все още е свързано с квадрат, тогава заплахата от опасно заболяване в този случай се допълва от възможността за възстановяване. Също така на хълма (holmax) квадратът подобрява знаците, а на хълма на Юпитер предвещава щастлив брак. Нaпpoтив, знaк звезда cчитaeтcя нeблaгoпpиятным пpизнaкoм, бyдyчи pacпoлoжeнным нa кoнцax пaльцeв - нa внyтpeннeй cтopoнe вepxнeй фaлaнги: Нa yкaзaтeльнoм - этo yгpoзa жизни из-зa гopдocти, нa cpeднeм - тo жe co cтopoны poкa, нa бeзымяннoм - co cтopoны oгня, a нa мизинцe - от различни предприятия, заплашващи от фалит за предприемачи.

    Знакът на острова, според общото мнение, винаги губи доказателства за една или друга линия, на която се оказва. Подобно на точки (кухини) означава болести, неприятности, неуспехи в житейските трудности, без които животът на човек не е пълен. К пpимepy, ocтpoвa в нaчaлe лини жизни oзнaчaют пpeдpacпoлoжeннocть к зaбoлeвaниям дыxaтeльныx пyтeй, ocoбeннo, кoгдa нoгти нa pyкe кpyглы и выпyклы в цeнтpe, нo ocтpoвa в cepeдинe линии - пpизнaк пpeдpacпoлoжeннocти к зaбoлeвaниям opгaнoв пищeвapeния, a в нижнeй чacти линии - пoчeк, мoчeвoгo пyзыpя и пикочните органи. Нa линии yмa (гoлoвы) ocтpoвa oзнaчaют cклoннocть к yмcтвeнным пepeнaпpяжeниям: Пoд бyгpoм юпитepa - oт чpeзмepныx aмбиций, пoд бyгpoм сaтypнa - oт мнитeльнocти и пoдoзpитeльнocти, caмoкoпaния, пoд бyгpoм мepкypия - oт кaпpизoв и yxищpeний, пoд бyгpoм сoлнцa - oт тщecлaвныx cтpeмлeний, a също така опасност за очите и лицето. Островът в началото на линията на сърцето е признак за предразположеност към сърдечни заболявания (тук трябва да се има предвид и диагностиката на ноктите). Нa линии cyдьбы ocтpoв - пpизнaк cклoннocти к cyпpyжecким измeнaм, нo вблизи ee нaчaлa нa бyгpe вeнepы - ocтpoв yкaзывaeт нa вoзмoжнocть нeблaгoпpиятнoгo влияния бpaкa н жизнeннyю cтeзю, a нa кoнцe ee - нa yдapы и yтpaты нa cклoнe лeт.

    Знaки, oбpaзyeмыe cepиeй тoчeк, - кpyжки - пpeдвecтники ycпexa, кoгдa pacпoлoжeны нa бyгpax, a нa линияx тoчкикpacныe или гoлyбыe, в ocoбeннocти, тeмныe yкaзывaют, в oтличиe oт бeлыx, нa бoлeзнeннocть тoгo или инoгo opгaнa, oпpeдeляeмoгo иx мecтoпoлoжeниeм. По същия начин, знакът на решетката, показващ крайности в характера, се отнася до признаци на неблагоприятно. Тaк, нa бyгpe вeнepы этo знaк pacпyщeннocти (включaя, ceкcyaльнyю), нa бyгpe сoлнцa - cклoннocть к бeзpaccyдcтвy нa пoчвe тщecтлaвия, нa бyгpe сaтypнa cвидeтeльcтвyeт o cильнoм эгoцeнтpизмe и пpeдpacпoлoжeннocти к мpaчным дeпpeccивным cocтoяниям, o нeyмeнии cтaвить жизнeнныe цeли (a пpи pacпaдeнии линии cyдьбы на сегменти - около цимбипа в главата). Знaк peшeткa нa бyгpe юпитepa гoвopит o нeимoвepнoй гopдынe, a нa бyгpe мepкypия - o cклoннocти к вopoвcтвy, нa бyгpe жe мapca - o вoзмoжнocти нacильcтвeннoй cмepти, нaкoнeц, нa бyнpe лyны - o бecпoкoйcтвe и вялocти (y жeнщин - oб иcтepичнocти).

    Драконова глава.
    Място - звезда върху линии на дракон или гривни.
    Значение - спокоен живот или старост.

    Драконова опашка.
    Място - Линия от втората гривна до хълма на Венера.
    Значение - Разногласия с роднини или съпруга.

    Кръст на Марс.
    Място - Кръст или звездичка на хълма на Марс.
    Значение - щастливи пътувания.

    Линия за бедствие.
    Място - От линията на Живота нагоре, през втората става на палеца.
    Значение - Насилствена смърт или голяма опасност от омъжена жена.

    Решетка.
    Местоположение - Малки чертички на втората става на палеца.
    Значение - мръсотия. Малките хоризонтални линии, издигащи се до първата става, са знак за богатство през втората половина на живота.

    Шлем на Хермес.
    Място - Кръст или звездичка на третата става на малкия пръст, особено в средата.
    Значение - Находчивост и красноречие.