Хиромантия за левичари. На коя ръка гледат линията на живота? Хиромантия за начинаещи

Хиромантията е увлекателна наука, която улавя всичко с нови открития и възможности. Единственото неизменно правило на хиромантията е безкористността: не можете да изучавате линиите на съдбата в името на меркантилните цели.

Какво трябва да знае начинаещият хиромант

И двете длани трябва да бъдат проучени - само обобщената информация ще даде представа за съдбата на човек. Ако хиромант гадае с една ръка, това несъмнено е измамник.

Линиите на съдбата отразяват само това, което засяга самия човек. Те не могат да ви кажат какво чувстват другите хора към него. От дланите един хиромант може да предскаже само вероятния (!) Брой на децата и сериозните връзки в живота.

Според начертаните на ръката щрихи могат да се предскажат събитията с точност от няколко години. Например „на възраст между 25 и 30 години могат да се очакват сериозни здравословни проблеми“. Хиромантът не може да назове датата на някое събитие или да предвиди фрактура на крака.

Линиите на дланта не определят датата (или годината) на смъртта.

Хиромантите не говорят за "лоши" знаци, прочетени в дланта на ръката ви. Впечатлителен човек може да изпадне в отчаяние, считайки простото предупреждение за окончателна присъда.

Коя ръка отразява съдбата на човек

В хиромантията съществува концепцията за активни и пасивни ръце. В повечето случаи активната ръка е дясната ръка (тази, която човек уверено използва), пасивната ръка е лявата ръка. За левичарите правилото е обратно.

Какво ще каже пасивната ръка (вляво).

В родината на хиромантията - в Индия - вярват, че лявата ръка носи кармична следа, тоест информация, която е заложена в съдбата на човек в даден жизнен цикъл. На пасивната ръка е изписано всичко, което съдбата възнамерява да инвестира в живота на човек: продължителност на живота, здраве, интелигентност, способност за любов, способности и наклонности. Той също така отразява всичко, което се влага в детето в ранна възраст: домашно образование, образование, умения и способности.

Активна (дясна) ръка

Дясната длан отразява пътя, който човек сам изгражда. Тук можете да прочетете всички важни събития от живота и значими действия.

Коя ръка трябва да се отгатне

И все пак, с коя ръка гадаят палмистите?

Винаги изучавайте и двете си ръце. С лявата ръка (пасивна) може да се определи миналото на човек и неговия характер. С дясната (активна) ръка те преценяват бъдещето, което следва от действията, извършени през целия живот.

Колкото повече се различават чертите на различните длани, толкова повече човек доминира в живота си. В някои случаи разликите на дясната и лявата ръка са около 90%. Такъв човек е истинският господар на живота си, не зависим от надписите отгоре.

Ако линиите на двете ръце са много сходни, тогава човекът не използва потенциала, присъщ на него. Може би той живее в благоприятни условия, които не стимулират личностното му израстване.

Важно е да знаете, че линиите на ръцете (обикновено на активната) могат да се променят, важна е появата на бенки или нови щрихи по дланите.

Как да изучаваме ръката

Изучавайте линиите бавно и внимателно. За да не уморите човек или да имате време, можете да направите отпечатък на линиите на съдбата за щателно проучване.

Какво може да се направи?

  1. Сканирайте ръката си. Ръцете се измиват обилно със сапун и се подсушават. Дланта се поставя върху стъклото на скенера, леко се натиска и сканирането се включва. Важно! Ръката се поддържа неподвижна. Изображението се запазва с резолюция 300 dpi. Работете с получения чертеж.
  2. Рисуване с печатна боя. Печатната боя се нанася върху дланта с валяк или тампон. Дланта се нанася върху бял лист, притиска се плътно и се очертава с молив. Ръката се изважда внимателно нагоре.

Няма значение коя ръка се използва за отгатване, има 4 основни реда, които предоставят основна информация за човек.

  1. Линия на живота. Той отразява продължителността на живота, основните събития (смущаващи или радостни). Гладката, дълбока линия на живота е добър знак. Дългата опашка предвещава дълъг живот. Прекъсната линия може да означава радикална промяна в начина на живот.
  2. Линия на съдбата. Тази черта не присъства при всички хора. Смята се, че ясна линия на съдбата в лявата длан бележи миньона на късмета, който може да живее пълноценен и интересен живот.
  3. Сърдечна линия. Отразява емоционалния живот: способността да обичаш и съпреживяваш, както и да се разстройваш и страдаш. Липсата на тази черта може да предупреди за емоционална студенина и безчувствие.
  4. Линия на ума. Отразява интелектуалния потенциал, способността за учене, способността за действие, ръководена от повелите на ума. Ако чертите на живота и ума се сближат в произхода си, човек изгражда собствената си съдба, без да се поддава на емоционални импулси.

Дори ако човек е принуден да премине през своя кармичен път, той има възможност да промени съдбата си, като направи значими неща.

В тази статия ще говорим за това как можете да дешифрирате линиите на ръката.

Знаете ли, че в древни времена линиите на ръката са се смятали за божествен отпечатък? Имаше мнение, че човек, който разкри тайната им, може да познае нечия душа. Е, нека се опитаме да се обърнем към хиромантията.

Какво означават линиите от дясната ръка на жени, мъже, деца?

Има мнение, че подобно на полукълбата на мозъка, различните длани имат свои собствени функции. Така, правоотговорен за социални дейности. Той също така показва конкретни събития, които са свързани с бъдещето - работа, брак.

ВАЖНО: Гледайки от дясната ръка, човек не може само да направи изводи за възможното бъдеще. При внимателно четене ще разберете как природата на обекта на гадаене се е трансформирала в течение на живота.

Какво означават линиите от лявата ръка на жени, мъже, деца?

Лява ръканапълно илюстрира наследственост.Например, можете да изчислите степента на амбиция на човек, неговите стремежи, страхове. С други думи, нещо, което често се проявява от детството.

Има мнение, че тази ръка е под контрола на дясното полукълбо на мозъка. Тоест този, който контролира емоции, образи, взаимоотношения.Смята се, че именно на тази длан можете да видите истинското "аз" на човека.

ВАЖНО: Въпреки това, лявата длан също може да отразява промени, ако човекът е левичар.



Къде и на коя ръка е линията на интуицията: снимка, значение

Тази линия, която се среща рядко, описва полукръг предимно на левия ръб на дланта. Смята се, че в този случай подсъзнанието е силно развито.Така че, трябва да се вслушате в интуицията си.

Рядко се среща такъв знак на дясната длан.В такъв случай той казва, че човек има отличен развито рационално мислене.Препоръчително е той да слуша шестото чувство, но не забравяйте за логиката.

Собствениците на линията на интуицията често има някакъв подаръкса доста способни да направят откритие. Те са изключително остроумен.



Къде и на коя ръка е линията на децата: снимка, значение

На лявата ръкаПоказва потенциален брой деца.На правоедин и същ - реално състояние на нещата.Затова не бива да се учудва, че може да има повече белези върху наследниците на лявата длан - не всяко семейство ще се съгласи да стане многодетно семейство.

ВАЖНО: Най-често линиите на децата не са лесни за разглеждане, така че можете да се въоръжите с лупа.

Често търсени до брачната линия.За това какво представлява последният и къде се намира, написахме Разгледайте по-отблизо: тирета вървят нагореи ще бъдат знаци, които могат да разкажат за децата.

Дори трудно забележими знаци могат да бъдат по-видими и по-малко видими. В първия случай си струва да се каже за момчето, във втория за момичето. Въпреки това, дължината на линиите също може да сигнализира за полето: голяма показва син, малък - на дъщеря.

Къде и на коя ръка е линията на съдбата, бъдещето: снимка, смисъл

Необичайно, но вярно: много хора го нямат по принцип. Но това изобщо не означава, че животът им обещава да бъде скучен и безсмислен. Просто не всеки знае за съдбата си от младостта си, мнозина могат да се втурват от цел на цел.

По същата причина, между другото, линията може да се появи или да изчезне.По правило тези "криеница" се случват на дясната ръкаозначава, че лицето е в търсене на себе сиотваря нещо ново. Налявосъщата длан, показана ta съдбакойто се приготвя от раждането.

ВАЖНО: Такъв признак не се среща често сред наркозависимите, престъпниците.

Ясноидеалната линия казва, че човек е красив вижда основната си житейска цел.И, което е важно, има водещата сила, за да го постигне.

Такава линия може да започне на китката, продължавайки до средния пръст.Що се отнася до завоя, това се случва като диагонал, и строго вертикална.



Идеалната линия на съдбата е ясна непрекъсната ивица, клоняща към средния пръст

Къде и на коя ръка е линията на живота: снимка, смисъл

считан за най-важен. И за разлика от много други линии, той винаги има едно и също местоположение - обвива около палеца.

Що се отнася до ръката, тогава, ако се интересувате от прогноза бъдеще,трябва да се обърне специално внимание надясно. Разбира се, този съвет важи за тези, които са дясна ръка.

В идеалния случай тази линия е ясно, добре се огъва около пространството около палеца.Лице, маркирано по този начин, има достатъчно жизненостза преодоляване на трудностите, отворени към света.

ВАЖНО: Противно на общоприетото погрешно схващане, дължината на линията на живота не казва абсолютно нищо за продължителността на самия този живот.



Къде и на коя ръка е линията на сърцето: снимка, значение

Невъзможно е да го игнорирате, защото палмистите го смятат за най-съдбоносното. От него може да се определи емоционален компонентчовек да научи за чувствата си.

Има и единични случаи, когато линията на сърцето липсва. Среща се при хора, които неспособни дълбоко да чувстват, уважават и оценяват другите.

В други случаи маркировката започва в самия край на длантаи отива на показалеца или средния пръст. Както вероятно вече разбрахте, информация за емоционални наклонностиможете да разберете на лявата длани прави прогнозиза сърдечните въпроси вдясно.



Моля, имайте предвид, че къде свършва реда:

  • Между средния и показалеца- пред вас е човек, с когото лесно се общува, често проявява дружелюбие, готов на компромиси.


Линията на сърцето, завършваща между средния и показалеца, е атрибут на хората, които са лесни за общуване
  • На показалеца- такъв човек може да се нарече максималист
  • На средния пръст- присъщи на егоцентриците


  • На безименния пръст или дори на малкия пръст- подобен знак издава затворен човек, който изобщо не обича да показва емоции

Къде и на коя ръка е линията на богатството: снимка, стойност

Не бързайте с ентусиазъм да търсите определена линия на богатство. Тя просто не съществувакоето е доста символично. Факт е, че богатството може да се крие в различни неща, а не само в материални неща – например в здраве, щастие, интелигентност, таланти.

ВАЖНО: Ето защо така наречената линия на богатство е само намек, който може да показва определен източник на богатство.

Ако линия на живота и линия на съдбатадокосване, тогава човекът явно предпочита късмет. Това означава, че всеки бизнес, който той предприема, ще донесе материални ползи.

Линиите на живота и съдбата, идващи от една точка - указател за късмет, който ще донесе пари

погледни отблизо към линията на ума. Тирето, идващо от нея, предполага, че собственикът на дланта има способност за финансова работа. Дори рисковите операции ще бъдат завършени успешно.



Къде и на коя ръка е линията на любовта: снимка, значение

На коя ръка да търсите тази линия, популярна сред нежния пол? Също така се нарича. Желателно вдясноако целта на гадаенето е да се отвори воала бъдеще.

За да видите желаната лента, трябва да свиете четката в юмрук. Тя ще се прояви на ръба на дланта между малкия пръст и линията на сърцето.

ВАЖНО: За по-голяма обективност е желателно да се сравнят линиите и на двамата партньори, ако кандидатът вече има обект на обожание.

Ако тази лента е изразена ясно, което означава, че отношенията играят голяма роля за собственика на ръката, те имат стойност.

Всякакъв вид разклоненияса сигнал, че ще трябва разпръснете се.Тези разклонения обаче могат да се обединят допълнително.

Ако линиите на любовта няколко, тогава, съответно, хобита ще се променят.Между другото, същото важи и за брака.



Къде и на коя ръка е линията на здравето: снимка, стойност

Тази линия може да се намира на лявата ръкасочещи към предразположениена някои заболявания от детството. Тя може да се намира вдяснодлани като отпечатък на какво придобитис време.

ВАЖНО: Често такава линия изобщо няма. И това не само не трябва да разстрои, но и да причини облекчение. Отсъствието означава, че сериозните заболявания не ви заплашват.

Ако има линия, тогава започва ивица на китката.Тя протяга ръка от линията на живота до малкия пръст.

Ако тази нестабилна линия има ясен контури тогава не се прекъсва няма нужда да се тревожиш.Такава линия не обещава сериозни проблеми.

Но изкривяване, бенки, изтръпванелиниите са знак за всякакви проблеми в тялото.

Къде и на коя ръка е линията на късмета, успеха, Слънцето: снимка, значение

Линията на Слънцето не е задължителна, следователно е напълно може да не се появиНа ръката. Ако съществува, значи се разтяга до безименния пръстили от средата на дланта, или от китката.

Като цяло линията на късмета показва как този човек може да разчита на успех. Може би тя очарователен, талантливв една или друга област, незабавно се отърсва от неприятностите.

къспроблеми с линията фина природа, обичащ изкуството.Повече от вероятно е такъв човек да е добре запознат с рисуването и музиката. Лесно е да общуваш с него, тъй като собственикът на ивицата на късмета винаги изразява мислите си ясно.

ВАЖНО: Имайки пестелив характер, такъв човек е свикнал да харчи пари внимателно. До голяма степен благодарение на това качество той е успешен.

майстор вълнообразна линияСлънцето също е любител на изкуството.Но въпреки очарованието, той не лишен от песимизъм.Ако този човек преодолее безпокойството, успехът ще му бъде гарантиран.

Ето как изглежда линията на Слънцето или, както още се нарича, линията на късмета и успеха

Къде и на коя ръка е линията на ума, главата: снимка, смисъл

Но се отнася до основните и показва колко интензивно човек използва дадения му интелект.

респективно на лявата ръкаможе да видите потенциал от раждането, а вдясно- как тази личност инструменти. И ако белегът на ума е по-слабо изразен на дясната длан, това означава, че човекът в момента не се е научил да използва ума си пълноценно.

Линията на главата обикновено започва до линията на живота, тоест на показалеца. Понякога в областта между показалеца и средния пръст. Освен това този знак намалява.

ВАЖНО: Начинаещите палмисти често грешат, като вярват, че дългата и ясна линия издава човек с изключителен ум. По-скоро показва човек, който е изцяло отдаден на работата си, страстен към обучението си. Можете спокойно да кажете, че сте професионалист.



Къде и на коя ръка е линията на Ангела пазител, Марс

Отнася се за рядко срещани линии. Нарича се още "втората линия на живота" поради местоположението си - отива успоредно на линията на живота.

Марс марка на лявата ръкаГоворейки за благословии на висшите силиот раждането на човек. НО дясната длансочи към придобиване на защитаблагодарение на някои добри дела.

ВАЖНО: Повечето хора по принцип нямат линия на Марс и това е естествено. Ето защо, ако не сте го намерили у дома, не бързайте да мислите, че нещо не е наред с вас.



Линията на ангела или линията на Марс на тази снимка е No2, а линията на живота е No1

Какво означава разделена линия на ръката?

Най-често се разделят линия на живота.В този случай трябва да обърнете внимание на това как изглежда основната лента след точката на бифуркация:

  • Ако стана по-малко забележимозначава, че лицето е заплашено. болест.Най-често се среща при възрастни хора.

ВАЖНО: Младите хора трябва да се грижат особено за себе си. Преждевременният преглед вероятно ще помогне да се отървете от много проблеми.

  • Ако линията не губи своята яснотатака че трябва да се обърне внимание Умствено състояние.Вероятно се провежда честа загуба на сила.Струва си да си почивате повече.


Има и неща, които се разделят линия на сърцето. Това означава, че човек обикновено спокоен и целенасочен.въпреки това сърдечните привързаности могат да имат многовъпреки външната му невъзмутимост.

Ако говорим за здраве, тогава бифуркацията на линията на сърцето ще покаже това не трябва да има проблеми със сърдечната система. Тя е доста издръжлива и подготвена за различни житейски ситуации.



Раздвоението на линията на сърцето показва, че пред вас има спокоен човек.

Какво означават двойните линии на ръката?

Освен линията на Марс има и други двойни линии.

Например може да се появи двойна линия близо до линията на съдбата.Знакът на съдбата сам по себе си е рядко явление, да не говорим за негов двойник! Но той може да се появи и предимно след 35 години.

Факт е, че именно след тази възраст, както се смята, личността се формира повече или по-малко напълно. И тогава човек може да изпревари криза, което бележи недоволство от живота.

ВАЖНО: Двойната линия на съдбата е знак, че човек е готов да промени радикално живот, който е престанал да отговаря.

Обърнете внимание на коя длан се намира описаният знак. Ако наляво- съдбата може да донесе изненада, какво ако вдясношансът за промяна е сегапросто трябва да се огледаш.

Двойна линия на съдбата - предвестник на промяната

Кратка линия на живот на двете ръце: какво означава това?

И на двете ръце, изненадващо, обещават еднакво къси линии лесен живот.Човек ще бъде щастлив и богат през целия си живот или доста дълъг етап от него.

Въпреки това, за това щастие е вероятно това плащайте с отслабване на енергията, самота.Опитайте се да се отървете от арогантността, обърнете повече внимание на мнението на другите - и тогава неприятностите могат да бъдат избегнати.



На линията на ръката има триъгълник: какво означава това?

Изключително добър знак. Казва, че собственикът му има достатъчно високо ниво на интелигентност.Такъв човек може ефективно да убеждавазаобикалящи.

Вероятно има и други таланти. За да разберете кои, си струва да разгледате линията, на която или близо до която се намира триъгълникът.Например:

  • По линия на ума- подхожда разумно към всички проблеми, винаги претегля думите и действията. Различава се по грамотност
  • По линията на сърцето- късмет с второто полувреме. Собственикът на триъгълника в дланта му ще оцени любимия си човек и това ще бъде взаимно.


Колкото и усилено човек да се опитва да прикрие своето „аз“, но езикът на тялото винаги ще издаде истинската природа или ще разкаже за вероятното бъдеще. Линиите, украсяващи дланите с тънки паяжини, също могат да бъдат приписани на такъв език на тялото. Кой знае: може би тяхната интерпретация ще ви позволи да погледнете по-дълбоко в себе си и другите?

Как да гадаем на ръка? Този въпрос интересува много от нашите читатели. Подготвили сме за вас просто ръководство стъпка по стъпка за начинаещи. Хиромантията и, както се казва в народа, четенето или гадаенето на ръка е вълнуващо творческо занимание, но изисква необходимата подготовка и образование.

Човешката ръка е уникална и неповторима. Той има около 200 линии, канали, тирета, кръгове, повечето от които влияят на живота и съдбата ни. Ако решите да овладеете хиромантия или гадаене на ръка, тогава нашата статия ще бъде полезна за четене и ще ви научи как да четете на ръка.

На какви въпроси може да отговори дланта за гадаене?

Като погледнете ръката на човек, можете да намерите отговори на много въпроси:

  • определят характера и темперамента;
  • разберете как човек е склонен да общува;
  • в каква област може да се изгради кариера;
  • колко често ще сменя работата си;
  • как ще се развива неговият личен и семеен живот;
  • как ще протече здравето му през целия му живот, дали го очакват сериозни наранявания;
  • дали е способен да гадае, да гадае или да лекува;
  • дали човек е подложен на стрес и психологическо влияние отвън;
  • той е материалист или непоправим романтик.

Как да гадаем на ръка - Изберете ръка за гадаене

Сред опитните хироманти има практика на гадаене от активната ръка. Тоест за десничар - това е дясната ръка, за левичар - лявата. Но можете да предскажете съдбата и с двете си ръце.

Отговаря дясната ръказа настоящето, за действия, които по някакъв начин влияят на нашето бъдеще.

Линиите на лявата ръка ще кажатза миналото на човек, за случилото се и какво му е предопределено от съдбата.

Следователно изборът на ръка не зависи от нейната активност, а от отговорите на въпросите, които трябва да намерите.

Освен това има мнение, че при жените лявата ръка е отговорна за това, с което сте родени, дясната - това, което сте придобили през живота си (житейски опит). При мъжете е точно обратното.

Основни линии за гадаене на ръка

На всяка длан могат да се намерят четири основни линии на съдбата:

  1. Сърдечна линия.
  2. Линия на ума.
  3. Линия на живота.
  4. Линия на съдбата (не се среща при всеки).

Как да познаете на ръка:

линия на сърцето

линия на сърцетопресича дланта хоризонтално и минава от малкия пръст до показалеца. Тя отговаря за сърдечните дела, чувства, любов, романи. Можете да го интерпретирате, когато гадаете на ръка, в зависимост от дължината и местоположението в дланта на ръката ви:

Линията на сърцето започва под показалеца

означава:всичко ти подхожда в живота.


Линията на сърцето започва под средния пръст

означава:ти си егоист в отношенията.

Линията на сърцето започва под безименния пръст

означава:ти си влюбен.


Къса и права линия на сърцето

означава:не си романтично настроен.

Линията на сърцето се пресича с линията на живота

означава:лесно се обидиш, разбиеш сърцето си.


Дълга, добре видима линия на сърцето, минаваща през цялата длан

означава:ти си изключително емоционален човек.


Линията на сърцето минава успоредно на линията на ума.

означава:мислиш трезво, чувствата са спокойни.

Вълнообразна сърдечна линия

означава:в живота ви има много несериозни романи и връзки.

Остров, разположен на линията на сърцето

означава:сте депресирани, често тъжни.

счупена сърдечна линия

означава:очаква ви емоционална травма.

Много малки удари по линията на сърцето

означава:вие сте неверни на партньора си, предателството е възможно.

Как да познаете на ръка:

Линия на ума (линия на главата)

линия на умаотговаря за ума, проявява склонност към учене, общуване и жажда за знания. Тя върви хоризонтално от показалеца до външния ръб на дланта. Какво ще ни каже линията на ума.
Кратка линия - харесвате физически труд, седмици на мисловен процес.

Къса линия ум

означава:харесвате физически труд, седмици на мисловен процес.


линия на главата, спускаща се до китката

означава:вие сте креативни.

Линията на ума, разположена на значително разстояние от линията на живота

означава:жадуваш за приключения.

Вълнообразно, зигзагообразно заглавие

означава:ти си творческа личност.

Дълга и дълбока линия на ума

означава:обичате да мислите, претегляте, анализирате събития.

права линия на главата

означава:отнасяш се към живота реалистично, не строиш замъци във въздуха.

Острови и щрихи по линията на ума

означава:сте склонни към емоционални кризи.

счупена линия на главата

означава:вашето мислене не е последователно.

Линията на ума, осеяна с кръстове

означава:възможни са решения, променящи живота.

Как да познаете на ръка:

линия на живота

линия на животаразположен на дланта във вертикален полукръг, обрамчващ възглавницата на палеца. Трябва да се чете от върха до китката.

Линия на живот, започваща от палеца

означава:сте склонни към честа умора.

дълбока линия на живот

означава:не пропускате възможности и знаете стойността на живота.

дълга линия на живота

означава:имате жизненост.

Къса, слабо видима линия на живот

означава:не познаваш амбицията.

Ясна извивка в линията на живота, очертаваща кълбото на палеца

означава:ти си човек с желязна воля.

Права (не извита) линия на живот

означава:внимателни сте в отношенията с хората.

Множество линии на живот

означава:имате висока жизненост.

прекъсната линия на живота

означава:има внезапни промени в живота ви.

Кръгове или къдрици на линията на живота

означава:бяхте сериозно ранени, отидете в болницата.


Как да познаете на ръка:

линия на съдбата

Линията на съдбата показваколко зависими сте от външни обстоятелства. Тя минава вертикално през дланта от средния пръст до средата на китката. Линията на съдбата се чете отдолу нагоре. Ако линията на съдбата се разклонява в края, това е добър знак.

Ясна, равномерна и дълбока линия на съдбата

означава:ти си кариерист.

Много клони от линията на съдбата

означава:Вие сте обект на чести смяна на работата.

Линията на съдбата се свързва с линията на живота в началото

означава:имате семейна подкрепа.

Линията на съдбата се свързва с линията на живота в средата

означава:ще трябва да пожертвате интересите си.

Линията на съдбата пресича линията на живота

означава:Имате много подкрепа от приятели и семейство.

Нека обобщим как да гадаем на ръка:

С помощта на основните линии на ръката можете да научите много за характера, темперамента, наклонностите на човек, да видите как е минал неговият минал живот и какво го очаква в бъдеще.

Допълнителни линии на ръката

Допълнителните линии, по които можете да гадаете на ръка, включват:

линия на интуицията

Ако тази линия на ръката се пресича или е насочена към линията на съдбата, човекът има способността да гадае. Ако тя се стреми към линията на ума - да лекува болни.

Линия на обич


Намира се на ръба на дланта. По броя на тези редове можете да определите колко пъти човек ще се ожени.

пътна линия


Намира се на ръба на дланта. Присъствието й подсказва, че човек е склонен да пътува и да научава нещо ново, да отваря непознати хоризонти.

парична линия


Пресича дланта вертикално от линията на живота до всеки от петте хълма. Устремената линия към хълма на Юпитер говори за кариерно израстване, до хълма на Сатурн - означава тежък физически труд, до хълма на Меркурий - умствена интелектуална дейност.

здравна линия


Започва от линията на живота и се втурва към основата на малкия пръст. Дължината на линията на живота директно показва броя на годините на живот на човек. Нейната интермитентност означава чести заболявания, посещения в лечебни заведения, хирургични интервенции в тялото, анестезия. Липсата на тази линия на ръката показва, че човек не се интересува от духовни блага, той е по-скоро материалист.

Линии от деца


Намира се под малкия пръст. Техният брой показва броя на децата. Слабо изразена, едва забележима линия от деца може да показва аборт или спонтанен аборт.

мистичен кръст


Намира се между линията на ума и линията на сърцето. Наличието му върху ръката на човек говори за неговите наклонности към мистичното и непознатото. Собствениците на мистичния кръст често стават екстрасенси, гадатели, психолози, хипнотизатори и психиатри.

тип ръка

За да определим вида на ръката, се обръщаме към естествените елементи. Дланта се измерва вертикално от китката до основата (началото) на пръстите.

Земята- широка, почти квадратна длан с груба тъмна кожа.

И така, хората със земна длан са упорити, имат силни убеждения. Те са практични, търсят материален смисъл във всичко, уважават физическия труд и рядко се занимават с интелектуален труд.

Огън- правоъгълна длан с розова кожа. Дължината на дланта е по-дълга от дължината на пръстите.

Огнената длан говори за спонтанност и оптимизъм. Собственикът на такава длан е импулсивен, егоистичен, често разчита на инстинкти.

Въздух- квадратна или правоъгълна длан с нисък палец и суха кожа.

Въздушната длан показва общителен и остроумен човек. Той е в състояние да стане лидер във всяка компания, но в същото време може да бъде дребнав и раздразнителен в общуването.

Вода- дълга овална длан с блед цвят с дълги гъвкави пръсти.

Елементът вода символизира креативни и проницателни хора. Те са обект на чести промени в настроението, често капризни. Водната палма издава меланхолични и ексцентрични хора.

палмови хълмове

Повдигнатите области на дланта се наричат ​​палмарни хълмове или туберкули. По тях, както и по линиите и вида на дланта, лесно може да се характеризира човек и да се отгатне по ръката.

Има пет хълма:

Хълмът на Венера.

Той говори за промискуитет и жажда за задоволяване на желанията си. Неговото отсъствие символизира
липса на интерес към семейния живот.

Хълмът на Юпитер

Издутината на този хълм показва агресия и проява на господство в една връзка.
Гладкостта е липсата на увереност.

Хълмът на Сатурн

Собствениците на изпъкналия хълм на Сатурн са упорити и склонни към депресия. Липсата на хълм показва несериозен човек, повърхностно гледащ на живота.

Хълмът на слънцето

Развитият хълм на Слънцето символизира избухлив и горд човек. мек хълм
показва слабо въображение, липса на творческа жилка.

Хълмът на Меркурий

Човек с изпъкнал хълм на Меркурий обича да говори, не трябва да му се доверяват тайните му. Така
загладен хълм - срамежлив и скромен.

Освен това размерът на ръката може да каже много за човек.Собствениците на малки ръце не мислят за своите действия и последствия. Те са склонни да бъдат импулсивни. Големите ръце принадлежат на хора, които са бавни, склонни към съзерцание.

Мъж с дълги пръсти е загрижен за външния си вид, има добри обноски. В професионален план хората с дълги пръсти често преследват кариера в медицината, преподаването, рисуването или музиката. Късите пръсти показват човек, който е нетърпелив и креативен. Такива хора често стават офис служители, търговци, мениджъри на средно ниво.

След като овладеете този материал, можете да познаете с ръката на всеки човек.Започнете, като изучавате собствените си длани, а след това преминете към практика и поканете семейството и приятелите си да гадаят. Като станете професионален хиромант, вие ще придобиете клиенти и ще можете да предсказвате бъдещето само като погледнете дланта на ръката си.

Ще се интересувате още от:

Линиите на ръцете на всеки човек са индивидуални. И често начинаещите трябва да се сблъскват с различни трудности в позиционирането и на ръката. Хиромантията с обяснения за начинаещи ще ви помогне да не се объркате при декодирането. Ето отговорите на основните въпроси, които вълнуват аматьори и професионалисти.

Откъде да започна

Много често линиите на дясната и лявата ръка не съвпадат или присъстват само на едната длан. Също така в хиромантията има основни и допълнителни линии, които ще ви помогнат да разберете откъде да започнете тълкуването. Палмистите се съветват да започнат интерпретацията от основните линии и хълмове. Но първо трябва да решите как да изберете дясната ръка за гадаене.

Хиромантия: коя ръка да отгатне

Обикновено гадателите избират най-активната ръка за гадаене. За десничари е дясно, за левичари е ляво. В някои древни източници обаче пишат, че съдбата трябва да се определя от двете ръце и за това има обяснение. Лявата ръка показва какво не може да се промени, тоест съдбата, дясната показва какво зависи от самия човек. От лявата страна е миналото, от дясната - бъдещето. Въпреки това, за начинаещи, хиромантията предписва следното по отношение на това коя ръка да отгатне - изберете тази, която човек най-често използва, когато извършва каквото и да е действие. Дясната ръка е активна и при въоръжените – тези, които по силата на природата или професията могат еднакво да извършват действия с двете си ръце. Има много такива хора сред музиканти, танцьори, диригенти и много други.

Най-добре е да гадаете от дясната ръка, тъй като тя показва какво можете да промените. Но ако сте левичар, по-добре е да предложите прогноза на лявата ръка.

Хиромантия: основни линии

линия на животазапочва от продължението на показалеца и се спуска надолу, създавайки кръг в дланта на ръката ви. Обърнете внимание на неговата дължина, яснота, прекъсвания, кръстовища. За някои хора той е дублиран.

Ясната и дълга линия на живот означава добро здраве, дълъг живот и липса на различни опасности, бедствия и болести, които застрашават човешкото съществуване. Слабо нарисуван, той показва крехкостта на човек, неговата нестабилност към житейските трудности и проблеми. Ако е дълго, тогава, въпреки лошото здраве, човек ще живее много дълго време. Пунктираната линия може да означава злополука, кома или психично заболяване, както и внезапни промени в начина на живот към „преди” и „след”.

Друга линия, която се счита за една от основните, е линия на сърцето. Започва под хълма в основата на малкия пръст и показва чувственото и емоционално състояние на човек. За хората, които са свикнали да живеят с разума, той обикновено е кратък и не определя живота на човек. Дългата и ясна линия на сърцето показва много емоционален човек, способен на неразумни действия, нелогични решения и дори глупост. Ако се пресече с малки линии, тогава животът на човек ще бъде пълен със стрес, сътресения и преживявания. Островче на тази линия или режещ ръб означава опасност от инсулт.

Следващият основен символ е линията на ума. Показва ума на човек, неговото мислене. Добре нарисуван, означава ясен ум, че човек в живота се ръководи от разум, а не от чувства (особено ако линията на сърцето е прекъсната и неточно изразена). Рязкото прекъсване на линията на ума означава опасност от инсулт или нараняване на главата. Също така, раздвоена линия на ума означава лудост в напреднала възраст или факта, че в един момент разумен човек ще извърши лудост под влиянието на житейските обстоятелства.

Хиромантията тълкува подробно основните линии, тъй като те се считат за най-важни, давайки информация за основните водачи на живота на човек.

Признаци на богатство на ръката: хиромантия

В основата на безименния пръст има хълм на Слънцето или Аполон. Има няколко линии, които показват наличието на късмет и богатство. Има обаче и други знаци, които показват материалните постижения на човек. Те включват:

Така нареченият "триъгълник на богатството". Ако линията на съдбата пресича линията на ума в дланта на ръката ви и има друга линия до линията на сърцето, която образува затворен триъгълник, това означава богатство на човек.

Линията на съдбата пресича линията на живота в основата - човекът ще бъде богат.

Линията на главата пресича хълма на Меркурий - можете да спечелите много със способностите си.

Ако на ръката има други признаци на богатство и финансов късмет, на които хиромантията дава точни тълкувания. Те обаче трябва да бъдат обяснени във връзка с други знаци и линии.

Хиромантски гривни за китките: значение

Най-често те показват продължението на линията на живота. Хиромантията обяснява, че гривните на дясната или лявата китка отразяват нивото на здравето на човека, годините му живот и възможностите. Някои книги за тълкуване пишат, че броят им означава деца. Изпъкналите гривни показват момчета, вдлъбнати или прави - момичета.

Хиромантия: триъгълник в дланта на ръката ви

Рядко се намират в дланта на ръката ви. Най-често обаче те показват успеха на човек, с изключение на триъгълника на смъртта, разположен на пресечната точка на линията на живота, съдбата и ума. Пирамидите на хълма на Венера означават броя на децата в брака, както и щастието с ясно изразена линия на съдбата.

Освен това, хиромантията тълкува триъгълника на всяка длан като знак за специална мисия, съдба. Неговото присъствие на линията на живота може да означава хубав час.

Хиромантия: линия на слънцето

Показва яркия талант на човек и неговото звездно бъдеще. Намира се на ръба на дланта и пресича линията на сърцето. Това означава, че човек има рядък талант и успехът ще го съпътства. Също така, хиромантията тълкува линията на Аполон или Слънцето в пресечната точка с вертикалата на съдбата като знак за по-висша съдба и рядък дар, призив. Липсата му обаче не означава, че човек няма да има късмет. Просто някои линии не са посочени в дланта на ръката ви - това е индикатор, че човек не се води от съдбата, а от себе си. И при липса на линията на Слънцето той ще може да постигне успех със собствените си усилия.

Хиромантията също отбелязва линия на интуицията. Образува дъга от хълма на Меркурий до основата на дланта. Не всички хора имат. Може да покаже рядка дарба на предчувствие в човек, способността да отгатва събития и обстоятелства, както и таланта му в мистицизма, психологията, психиатрията.

Хиромантия: брачна линия

Намира се на ръба на дланта и се състои от една или повече линии. Означава броя на браковете, в някои интерпретации - деца. Ако обаче не е на дланта ви, не бива да се притеснявате - хиромантията счита линията на брака и брака за спомагателна. Нейното отсъствие не означава безбрачие или че няма да имате деца. Само в някои случаи бракът няма да играе решаваща роля в живота ви. В някои книги тълкуването на брачните линии означава броя на извънбрачните деца. Ако линиите на брака или брака пресичат хълма на Меркурий или линията на ума, тогава бракът във вашия живот ще бъде изчислен. В пресичане с линията на съдбата или сърцето, линията на брака означава желано дете, но и любовен съюз. Ако брачната линия се раздвои, тогава скоро ще ви очаква развод по взаимно съгласие. Пресичането може да означава злополука или рязко напускане на съпруг или съпруга от семейството.

В хиромантията те тълкуват брачните линии на съпруг и съпруга от дясната им ръка. Ако не съвпадат, това означава раждане на извънбрачни деца или пресъздаване на семейство от един от тях.

Хиромантията с обяснения за начинаещи съветва да започнете гадаене от главните линии и хълмове. Тогава можете да получите много интересно и информативно.

Коя ръка да гледамлинии в дланта на ръката ви е доста често срещан и често задаван въпрос. Хората, които тепърва започват да се запознават с изкуството на хиромантията и правят първите си стъпки в гадаене на ръка, понякога гледайки ръцете си, не знаят коя длан да погледна линиите?, - къде, от коя страна?, погледнете броя на браковете и как да определите броя на децата?. Ние отговаряме подробно на тези вълнуващи въпроси на почти всеки човек във всички раздели на сайта, където подробно с примери в снимки и снимки, ще намерите отговора на почти всеки възникнал въпрос.

Хиромантският анализ на ръцете и тълкуването на ръка се извършва при подробно изследване на характеристиките на ръката и сравнение на двете ръце и линии в дланта на ръката ви. Как да изглеждате и на коя длан да гледате линиите зависи от собственика на ръката. Факт е, че активната ръка, обикновено при повечето хора, е (това е дясната) ръка, а за (дясна) трябва да се гледат всички линии по дясната ръка. Но все пак не трябва да забравяме за хората, които имат активна ръка отляво - те трябва да гадаят на лявата ръка и да гледат линиите на лявата длан. Разликата в тълкуването на дясната и лявата ръка има свои отличителни черти и бъдещето на човек, както и как той изгражда собствената си съдба, е в активната ръка, но професионалният палмист винаги гледа на две ръце. Каква е разликата между дясната ръка и лявата ръка в хиромантията - надяваме се, че сте научили, трябва да се отбележи един важен фактор, че ръцете на хората понякога са непропорционални, тоест могат да се различават по параметри-размер една от друга - което може се счита за отрицателен фактор, който трябва да се вземе предвид. Всички събития от бъдещето и всеки въпрос от интерес, независимо дали е здраве, благополучие в съдбата или други значими събития в живота, като популярни въпроси в мрежата като:

Коя палма да гледам брак?
Как да разберете колко деца ще бъдат под ръка?
На коя длан трябва да погледнете брачната линия?
Когато времето на брака е в дланта на ръката ви?
Къде е линията на живота на ръката, богатството и парите?

и други вълнуващи въпроси, отговорите на които могат да бъдат получени чрез анализиране на активната активна ръка, тоест за "дясна ръка" - това ще бъде дясната ръка, трябва да погледнете всички линии на дланта, погледнете пред съдбата, открийте собственото си бъдеще.

Пасивната ръка на човек и линиите в дланта отразяват събитията от миналото, ръката фиксира на езика на хиромантията, различни житейски случаи под формата на хирологичен код, с линии. На пасивната ръка можете да видите способностите и талантите, които се дават на човек, когато се ражда, които са наследени от родители и предци, също така е възможно да се извлече много информация за характера и поведението на човек в различни житейски ситуации. Ако погледнете от психологическа гледна точка, тогава пасивната ръка отразява вътрешния свят на човек, докато активната ръка свидетелства за външната обвивка на индивида - тази страна на живота, която човек иска и показва на обществото за гледане.

От гореизложеното следва, че ако сте дясна ръка, тогава погледнете дясната си ръка, ако се интересувате от физическо здраве и мобилност, ако сте левичар, тогава лявата ръка е важна за вас при прогнозиране, което ще посочи по-правдиво и по-точно въпроси, свързани с брака и броя на браковете и децата. Гледайки ръцете си и сравнявайки линиите на двете си ръце, можете да разберете дали сте променили нещо в съдбата си - или вървите по течението на съдбата. Когато линиите на ръцете са различни, дълги или извити, това означава, че индивидът се трансформира в една или друга посока, възможно е човекът да изпълнява кармичната си съдба или обратно, да трупа кармични дългове, а в обикновен случай, когато "картата" на съдбата е идентична и съвпада на двете длани, Душата на човек остава на същото ниво на развитие, както се казва, с това, което е роден, той ще умре с това - без да се възползва от дадения шанс за усъвършенстване и житейският път ще трябва да премине отново, но в друго въплъщение.

Хареса ли ви статията? Сподели с приятели!