Какво ни разказват ръцете?

Ръцете могат да говорят. Не само жестовете, които правим несъзнателно, издават какво става в душата ни. Формата, линиите по дланта, дължината на пръстите също имат какво да кажат за характера и интересите на човека.
Колкото и да не ви се вярва, гледането на ръка се практикува не само от стари циганки със съмнителни способности. Хиромантията е сериозна наука и една от най-древните системи за гадаене в света. Познавали са я индусите, евреите, гърците и римляните. Формата на ръката, дължината на пръстите, хълмовете и разнообразните линии от векове представляват интерес за хората. Те могат да разкрият тайните на душата, скритите таланти и дори болестите на човека. По ръката се познава миналото, настоящето и бъдещето. Трябва само да се научим да ги виждаме. На български са преведени много книги, посветени на гледането на ръка, дори в Интернет могат да се намерят ръководства по хиромантия. В руските сайтове също има какво да се прочете по въпроса.

Специалистите разграничават три дяла в гадаенето на ръка:
хирогномия – гадаене по формата на ръката, хиромантия – по линиите на дланта и гледане по хълмовете.
Обикновено се гледа на двете ръце, които разкриват различни неща. Лявата ръка говори за генетичното наследство, таланта, за психофизичния и емоционалния потенциал на човека. Тя показва това, което е дадено от съдбата. Дясната ръка пък открива какво човек ще реализира в живота си.
На всяка ръка могат да се видят осем хълма – на Юпитер, Венера, Сатурн, Меркурий, Луна, два на Марс и на Слънцето (или Аполонов). Гадае се по големината, формата, мекотата и набраздеността им. Те разкриват все любопитни факти за човека. Добре развитият хълм на Венера например означава сексуалност, животинска природа. Притежателите му обикновено са хора на живота, донжуановци. Ако имате звезда на Юпитеровия хълм пък, непременно ще имате блестящ успех в кариерата, писано ви е да се радвате на популярност в обществото. Сатурновият хълм говори за нивото на разума, пестеливостта и упоритостта. Добре развитият хълм разкрива меланхолична личност, практичност и прямота.
Линиите, които прорязват дланта, също преставляват интерес за гадателите.

Колкото по-набраздена е ръката, толкова по-интересен е човекът.
Има линии, които могат да се видят на всяка ръка, други се срещат по-рядко. Линия на живота например има всеки, дължината и формата й обаче е индивидуална. Дългата и красиво оформена линия предсказва дълъг живот и добро здраве. Ако е прекъсната на няколко места обаче, притежателят й ще има тежък, изпълнен с изпитания и нещастия живот. Линията на сърцето разкрива чувствата. Ако е тънка и бледа, притежателят й вероятно страда от импотентност.
Линията на съдбата определя общественото положение, упоритостта, волята и желанията на човека. Когато е дълга и добре оформена, говори за успех. Ако линията на здравето пресича линията на живота, притежателят й непременно ще бъде поставен пред смъртна опасност в даден период от живота си. Добро здраве предвещава непрекъсната линия на здравето.
Линия на брака притежават само хора, на които съдбата е отредила да си намерят половинка. По нея може да се познае и как ще протече съвместният живот – ако е ясно очертана, ще се радвате на перфектен брак. Линиите на децата, които се намират под кутрето, показват с колко малчугани ще се сдобиете – по-плътните чертички означават момченца. За броя на децата се гледа само на дясната ръка. Повечето хора имат гривни на сгъвката на ръката. Колкото по-голям е броят им, толкова по-дълъг и щастлив живот ви очаква. Прекъснатите гривни говорят за пречки и проблеми.

Leave a comment